Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Makkelijk en slim besparen op tolwegen frankrijk

Tolwegen Frankrijk: Makkelijk en slim besparen op tol

Het is een van de grootste ergernissen van Nederlandse vakantiegangers: het forse bedrag aan peage op de tolwegen Frankrijk. Een enkele reis met de auto van Lille naar Parijs kost bijvoorbeeld al gauw 16,10 euro. Sjoerd van Oort vertaalde met wat vrienden deze ergernis naar de handige app Péago, die zorgt dat je tot 25 procent bespaart op de Franse tolwegen. Makkelijk en snel verdiend met weinig inspanning.

Slim afrekenen

peago principe

Het Péago Principe

Van Oort: ‘Het concept van Péago is eenvoudig.
Door op de juiste locaties tussendoor af te rekenen betaal je minder tol. De app begeleidt je naar de juiste afrit, je rekent het verschuldigde bedrag af, keert na de tolpoort via een rotonde en rijdt de snelweg weer op. Een handeling van een paar minuten met een besparing tot 25 procent op je kosten. Op dezelfde rit Lille – Parijs bespaar je met Péago namelijk al gauw 4,00 euro en betaal je in totaal dus 12,10 euro in plaats van 16,10 euro.’

Péago reist met je mee

Simpel zou je denken. Dat is het ook! Maar zeker geen ‘koud kunstje’, bevestigt Van Oort. ‘Je moet het zo zien, het wegennet van Frankrijk is als een groot spinnenweb, met allemaal aparte tolafspraken. Je kunt er bijna niet wijs uit worden. Wij ontrafelen met Péago dit spinnenweb, door mee te reizen en aan te geven wanneer je een afrit moet nemen en wat je daar af moet rekenen.’

Peago bij tolpoort

Snel en makkelijk

De reiziger kan zich dus gewoon voorbereiden op zijn reis en hoeft zich niet te druk te maken over de slimste route over de tolweg. Eenmaal onderweg bespaart hij met een gebruiksvriendelijke app snel en makkelijk op tol. ‘Een prettig idee,’ aldus Van Oort.

Bekijk de video op de website.

Péago is vanaf 19 juni beschikbaar op iPhone en Android voor slechts 3,99 euro. De app werkt zowel online als offline zodat je besparing op tol niet direct naar je telefoonrekening gaat.

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme