Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Een rijsimulator in Eindhoven

Wat veel mensen niet weten is dat veel rijscholen of rijopleidingen vandaag de dag in het bezit zijn van een rijsimulator. Vaak wordt er ook gedacht dat dit bewust is gedaan voor spoedcursussen zodat jongeren zo snel mogelijk nadat ze de weg op mogen het rijbewijs kunnen behalen. Dat is een absoluut vooroordeel. Er zijn namelijk tal van redenen te bedenken om tijdens je rijopleiding gebruik te maken een rijsimulator. Dit kan tegenwoordig ook in Eindhoven.

Voordelen van een rijsimulator

Een rijsimulator is niet alleen voordelig bij de snelheid voor het behalen van je rijbewijs. Het is ook nog een voordelige en laagdrempelige manier van lessen. De kosten per uur liggen bij een simulator een stuk lager. Dat heeft als voordeel niet alleen dat de algehele kosten worden gedrukt maar ook bijvoorbeeld een intake minder kostbaar is. Daarnaast heeft de TU Delft hier ook onderzoek naar gedaan. Dat kun je ook lezen op de website bij Autorijschool Pompert. Het kijkgedrag kan worden geanalyseerd en de bediening vastgelegd. Daardoor kan achteraf beter worden geanalyseerd wat de resultaten zijn geweest van een les. Daarnaast kan een situatie die een leerling als moeilijk beschouwd vaker worden herhaald en beter worden uitgelegd. Deze kan vervolgens tijdens praktijkopleidingen beter worden uitgelegd en ook wordt er vaak beter ingegrepen wanneer er snel moet worden gehandeld.

Situaties naar de stand van zaken

De situaties die je krijgt voor gelegd tijdens het lessen in een simulator kunnen perfect worden afgesteld op het ervaringsniveau en hoe ver een student is in het proces. Zelfs bepaalde gebieden kunnen zo goed mogelijk worden nagebootst zoals in Eindhoven ook een aantal kruisingen als gevaarlijk of moeilijk te boek staan. Er staan zelfs een aantal wegen in Eindhoven en omgeving in de top van gevaarlijkste wegen van Nederland!

Updated: 29 februari 2016 — 7:15 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange