Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Eenvoudig en snel voertuiggegevens achterhalen

In Nederland staat voertuigen op naam geregistreerd. Wanneer je een auto hebt, dan staan de gegevens in het register van de RDW. In dit kentekenregister staan vele miljoenen gegevens. En overigens niet alleen actuele gegevens, want de voertuiggegevens gaan tot 9 jaar terug. Het is dus mogelijk om oudere gegevens op te vragen. Echter, persoonlijke gegevens kun je niet gratis achterhalen. Er zijn online misschien sites die pretenderen dat dit wel mogelijk is, maar dat is op een legale manier niet mogelijk.

Geregistreerde gegevens bekijken

Bij de RDW kun je dus de geregistreerde gegevens bekijken. In welke gevallen zou je deze gegevens willen bekijken? Auto-eigenaren die het vrijwaringsbewijs kwijt zijn willen vaak de geregistreerde gegevens bekijken. Een verzekeraar heeft bijvoorbeeld gegevens nodig en vaak ook kentekens die op jouw naam hebben gestaan of nog steeds staan. Zo kun je de verzekering stopzetten. Wil je gratis gegevens bekijken? Dat kan ook op www.rdwkenteken.net.

Inloggen bij de RDW

Online kun je diverse gegevens van voertuigen bekijken. De gratis tools zijn vaak eenvoudig. Je vult het Nederlandse kenteken in en krijgt diverse gegevens te zijn. Dit zijn geen privacygevoelige gegevens. Wil je graag meer informatie hebben over je eigen voertuig? Dankzij de RDW kun je deze gegevens online inzien en opvragen. Hiervoor heb je wel DigiD nodig. Je hoeft overigens niets te betalen indien je jouw gegevens wilt bekijken.

Het kost wel geld als je voertuiggegevens tot 9 jaar wilt bekijken. Je krijgt dan een PDF formaat met voertuigen die in de afgelopen 9 jaar op jouw naam hebben gestaan.

Updated: 8 februari 2016 — 5:09 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange