Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Eerste APK keuring

autokeuringNet pas in bezit van een rijbewijs en is het tijd voor de eerste APK keuring? Dan kan het handig zijn om van te voren wat extra informatie op te zoeken over hoe een APKkeuring in zijn gang gaat en hoe vaak jij jouw auto moet laten keuren.

Wat is een APK keuring

Een APK keuring, oftewel een Algemene Periodieke Keuring is een keuring die in Europa wettelijk verplicht is. Een autokeuring is verplicht omdat op deze manier de verkeersveiligheid en het milieu beschermt kan worden.

Per jaar worden er rond de 6,7 miljoen autokeuringen uitgevoerd. Deze keuringen kunnen worden uitgevoerd bij garages die hiervoor bevoegd zijn en in bezit zijn van een RDW erkenning. Deze erkenning wordt geleverd in twee verschillende soorten; één voor lichte voertuigen en één voor zware voertuigen.

De keuring zal uitgevoerd worden op basis van de Wegenverkeerswet 1994, dit is de officiële regelgeving die voor iedereen openlijk terug te vinden is op de RDW website.

APK keuring buitenland

keuring-autoOndanks dat een APK keuring wettelijk verplicht is in heel Europa kan je als Nederlander niet in elk land een APK keuring aanvragen die voldoet aan de Nederlandse eisen. Wel kan er een APK keuring aangevraagd worden in Spanje en in België.

Deze autokeuring kan uitgevoerd worden voor zowel lichtere voertuigen als voor zwarte voertuigen. Wel moet de keuring aangevraagd worden bij een aantal specifieke garages die net zoals de Nederlandse garages over de correcte erkenning beschikken.

Keuringsrapport

Zodra de autokeuring is uitgevoerd wordt er een keuringsrapport uitgereikt, bij een goedgekeurde apk zal er een keuringsrapport worden gegeven dat geldig is tot de vervaldatum. Op de vervaldatum die aangegeven wordt mag er alleen gebruik gemaakt worden van de openbare wegen om de auto APK te laten keuren. Op een goedgekeurd keuringsrapport kan het zijn dat de keurmeester een aantal adviespunten heeft genoteerd. Deze adviespunten zijn een aantal aspecten waar u in de komende periode goed op moet letten maar voor nu de auto nog niet afkeuren.

Updated: 21 april 2015 — 11:05 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange