Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Elektrisch autorijden

Het rijden van een elektrische auto wordt steeds populairder. Dit is niet zo heel vreemd als je kijkt dat het belastingtechnisch en op gebied van brandstof een stuk voordeliger is. Natuurlijk wordt hier op ingespeeld door de auto-industrie, steeds meer aanbieders brengen één of meerdere elektrische modellen op de markt. Er is onderzoek gedaan naar de stijging van het aantal elektrische auto’s op de weg in Nederland. In 2013 reden er ruim 50.000 elektrische auto’s op de weg, april 2015 was dit al gestegen naar ruim 80.000 elektrische auto’s. Zoals je ziet is dat een groei van ruim 30.000 auto’s in iets meer dan een jaar tijd. Je kunt je voorstellen dat de oplaadpunten ook uitgebreid moeten worden. In Nederland zijn 7,1 miljoen auto’s geregistreerd, hier is alles voor op orde. Voor de elektrische auto is het dus belangrijk dat de oplaadpunten ook meegroeien. Hoe zit dat met opladen in Amsterdam?

Elektrisch parkeren in Amsterdam

Om een elektrische auto op te kunnen laden is het belangrijk om een oplaadabonnement te hebben. Voor gebruikers van elektrische auto’s is dit niet onbekend, maar voor de mensen die nog onbekend zijn met het opladen van een elektrische auto kan dit nieuw zijn. Een oplaadabonnement kun je bij verschillende aanbieders verkrijgen. Denk hierbij aan Essent, Nuon en de ANWB. De kosten per abonnement kunnen uiteen lopen per aanbieder, het loont daarom om eerst goed onderzoek te doen. Je kunt ook kiezen voor een eigen oplaadpaal voor de deur. Dit gaat alleen wel hand in hand met hoge kosten. Tot op heden kun je wel gebruik maken van verschillende subsidies van de overheid, maar dit wordt ook steeds minder aantrekkelijk gemaakt.

Opladen in Amsterdam

Wanneer je eenmaal een abonnement gekozen hebt is het belangrijk om te kijken of er voldoende parkeerplaatsen zijn waar je je auto op kunt laden. In januari 2015 zijn er in Amsterdam 1151 oplaadpunten geteld. Hier heb je niet zo veel aan als je niet weet hoeveel mensen hier gebruik van maken, er moet voldoende capaciteit zijn. Het aantal unieke gebruikers is 35.000 en het aantal oplaadsessies was bijna 20.000. Er zijn ook parkeergarages om elektrisch op te laden in Amsterdam. Je kunt dus stellen dat de gemeente Amsterdam op dit moment voldoende capaciteit heeft voor het opladen van je elektrische auto. Naar verwachting komen er dit jaar nog eens 2.000 oplaadpunten bij, waardoor er overal voldoende oplaadpunten aanwezig zullen zijn. Wil je meer informatie over het opladen van je elektrische auto in andere steden? Kijk dan eens op de site van Q-Park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange