Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Je voorbereiden op het rijexamen

Eindelijk is het zo ver. Na vele rijlessen, bloed, zweet en tranen mag je op voor je rijexamen. Dit gaat waarschijnlijk een van de spannendste momenten in je leven worden. Toch is het belangrijk om je zenuwen onder controle te houden, zodat je rustig en goed kan rijden. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je rijexamen zo goed mogelijk te doorstaan en hopelijk in één keer te slagen!

Fit zijn
Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent op de dag van het rijexamen. Probeer je de avond voor het examen te ontspannen en ga op tijd, maar niet al te vroeg, naar bed. Als je te vroeg gaat slapen zal je zien dat je die nacht veel wakker ligt.

Luister niet naar anderen
Het is allemaal goed bedoeld, verhalen en tips van vrienden en familie. Maar probeer hier niet teveel naar te luisteren. Iedereen ervaart zijn of haar praktijkexamen anders. Als je teveel luistert naar anderen, ga je je onterecht zorgen maken en ga je misschien zelfs anders rijden.

Eet een banaan

Je zal het vast vaker hebben gehoord maar het is echt waar. Het eten van een banaan van tevoren helpt. In bananen zitten stoffen die bevorderlijk zijn voor je concentratie en alertheid. Het kan dus absoluut geen kwaad om een banaan te eten van tevoren.

Probeer niet foutloos te rijden
Niemand rijdt foutloos, ook jouw examinator niet. Het gaat er niet om of je fouten maakt, maar om de manier waarop je je fouten oplost. Doe dit altijd rustig en vooral veilig. Geef ook niet meteen op na een foutje, maar concentreer je op de rest van de rit.

Wees zelfverzekerd
Als je durft te rijden en laat zien dat je achter je beslissingen staat, is een examinator vaak sneller geneigd om de kleine foutjes in je rijstijl te vergeven. Als je onzeker overkomt, zal de examinator zich minder veilig voelen bij jou in de auto. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Probeer te ontspannen en geloof in jezelf. Je mag niet voor niets op examen, dit doen instructeurs pas als je genoeg lessen hebt gehad en ze denken dat je het kan. Je kunt dus met een gerust hart op rijexamen gaan. Ben je toch enorm bang om fouten te maken? Lees dan snel wat de meest gemaakte fouten zijn tijdens het rijexamen.

Updated: 16 februari 2017 — 3:34 pm
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme