Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Waarom een auto kopen in Duitsland?

Ruim honderd jaar geleden maakten we kennis met de auto als voertuig. Tot die tijd wisten we niet anders en deden we alles met paard en wagen. De auto is een revolutie geweest en heeft onze manier van transport voor altijd veranderd. Hij heeft ons de vrijheid gegeven om zelfstandig te gaan reizen en verder te komen dan ooit. De pioniers van toen bepalen nog steeds het straatbeeld. Denk aan merken als Mercedes en Ford die de eerste auto’s introduceerden. Ford wist als eerste de grote massa te bereiken met de wereldberoemde T-Ford. Een auto die aan de lopende band werd gemaakt en die in alle kleuren leverbaar was ‘zolang het maar zwart was’.

Auto is emotie

In de loop van de tijd is de auto uitgegroeid tot een statussymbool van jewelste. Mensen willen laten zien hoe goed het met ze gaat en willen graag een mooie auto kopen. Niet alleen naar voor de buitenwereld natuurlijk, maar vooral omdat ze zich een luxeartikel als een auto kunnen veroorloven en hiermee in alle comfort over onze snelwegen kunnen rijden. Daarnaast is een auto natuurlijk gewoon leuk. Het is emotie. Elk merk heeft zijn eigen trouwe schare kopers. De een wil niet gezien worden in een Opel terwijl de ander zweert bij Volkswagen.

Duitsland is een populaire plek

Na honderd jaar is de auto nog steeds belangrijk voor ons, ondanks de verschuiving naar puur rationele aankopen zoals de ‘14% bijtellingsauto’. Dit zijn de elektrische en hybride voertuigen die mensen vooral kopen met hun portemonnee en niet met hun hart. Autoliefhebbers die wél een auto kopen met hun hart en die benzine in hun aderen hebben kiezen er steeds vaker voor om niet alleen in Nederland te shoppen maar ook in het buitenland. Vooral Duitsland is een populaire plek om je nieuwe of jong gebruikte occassion aan te schaffen.

Enorme keuze in Audi’s, BMW’s, Mercedessen en Volkswagens

Waarom een auto kopen in Duitsland? Hiervoor zijn verschillende redenen te noemen. Vooral de enorme keuze in Audi’s, BMW’s, Mercedessen en Volkswagens doet veel mensen over de grens kijken. Daarnaast zijn de prijzen lager en ben je, zelfs met de kosten van een speciaal autoimport bedrijf, goedkoper uit dan bij de Nederlandse dealer.

Updated: 6 april 2016 — 2:58 pm
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme