Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Tips voor een fotoshoot

Als je binnenkort een fotoshoot op de planning hebt staan en je hebt geen idee wat je ervan moet verwachten, dan kan dit best spannend zijn. Dit komt omdat veel mensen het niet gewend zijn om het middelpunt van de aandacht te zijn. Of het nou gaat om een zakelijke foto voor je werk of juist om een familiefoto, je wilt geen flater slaan. Daarom zijn hier een aantal tips verzameld om de fotoshoot zo goed mogelijk te laten verlopen.  

Trek fijne kleding aan
Een erg belangrijke factor voor een geslaagde fotoshoot is de kleding die je aantrekt. Het belangrijkste is dat je een outfit draagt die lekker zit en waar je je goed in voelt. Zodra kleding niet lekker zit of wanneer je je niet zelfverzekerd voelt, straal je dit ook uit op een foto. Trek ook kleding aan die bij je past. Het mag best iets netter of mooier zijn dan normaal, maar blijf wel jezelf. Als je met meerdere mensen op de foto gaat, is het handig dat je de kleding op elkaar afstemt. Je hoeft echt niet allemaal dezelfde kleur kleding aan, want het is juist leuk als iedereen er een beetje anders uitziet. Maar stem de tinten wel een beetje op elkaar af als het kan. Vermijd kleding met hele drukke prints, want deze leiden de aandacht af van jouzelf. Trek ook liever geen zwarte of witte kleding aan. Beide kleuren maken bleek en op zwart zie je ieder stofje zitten. Neem voor de zekerheid een tweede setje kleding mee.

Let op je make-up
Pas op met het opdoen van make-up. Iets meer make-up dan normaal gesproken mag aangezien je met een fotoshoot vaak een wat dikkere laag make-up op moet hebben, wil het overkomen op de foto. Maar overdrijf het niet. Twijfel je, maak dan van tevoren gebruik van een visagiste. Kijk vooral uit met zonnen voor de fotoshoot! Een kleurtje is mooi, maar verbranden is uit den boze. Je wilt ook geen zonnebril afdruk op je gezicht hebben staan.  Als je lenzen of een bril hebt, ga dan of met je bril of zonder lenzen in op de foto (mits je dan nog iets ziet). Lenzen zie je namelijk goed zitten, zeker bij portretfotografie.

De allerbelangrijkste tip is dat je plezier hebt tijdens de fotoshoot. Vaak kijken mensen op tegen een fotoshoot, maar als je plezier hebt en je op je gemak voelt straal je dit ook echt uit. Zet die knop dus om en geniet!

Updated: 8 maart 2017 — 8:52 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange