Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Welke beauty opleiding past bij jou?

Het is een droom voor veel meiden: werken in de beauty industrie. Er zijn allerlei opleidingen en academies op het gebied van beauty. Kies voor een MBO opleiding schoonheidsspecialist of juist voor een meer gespecificeerde opleiding zoals Nouveau Contour. Het is afhankelijk van het beauty aspect waarin je jezelf wil ontwikkelen, welke opleiding je kiest. Ter verduidelijking zetten we de opties voor je op een rijtje.

Schoonheidsspecialist

Deze opleiding fungeert als basisopleiding, waarmee je alle ins en outs over beauty en huidverzorging leert. Van gezichtsbehandelingen en wenkbrauwen tot pedicure en manicure. Vaak is het nodig om na deze opleiding nog een specialisatie te doen op het gebied waarin je jezelf verder wil ontwikkelen.

Visagistbeauty-salon-1209755_1280

Wanneer je opgeleid bent als visagist, ben je gediplomeerd make-up artist voor allerlei momenten. De een verzorgt de make-up van BN’ers of topmodellen, terwijl een ander in een winkel consumenten opmaakt, maar ook grime is een optie. Deze opleiding biedt dus ontzettend veel mogelijkheden. De basis leer je vaak op een specialistische opleiding, vervolgens kies je een richting waarin je jezelf wil ontwikkelen.

Drogist

Het verbaast je misschien, maar als drogist zijnde in een winkel krijg je talloze vragen over allerlei artikelen die je verkoopt. Het is dan ook een gewaardeerd beroep, omdat mensen écht je hulp nodig hebben. Adviseren, helpen keuzes maken en afrekenen. Daarnaast bouw je een band op met je klanten, zeker als ze vaker terug komen.

Overige beroepen

Naast de uitvoerende functies in een winkel of als schoonheidsspecialiste, zijn er nog talloze andere beroepen in de beauty branche. Zo kun je als PR adviseur aan de slag en zorg je ervoor dat een merk zo positief mogelijk in de spotlights komt te staan. Een beroep dat daar veel raakvlakken mee heeft, is marketeer. Je zorgt er dan voor dat een product blijft hangen bij de consument, op wat voor manier dan ook. Dit kan dus online of offline reclame zijn. Wil je liever account manager worden? Dan verkoop je producten aan winkels waarvan die je passend vindt bij de make-up van jouw merk. Voor al deze beroepen is een HBO opleiding nodig, zoals Communicatie of Commerciële economie. Tot slot kun je ook altijd aan de slag gaan als blogger of vlogger over beauty. Bedenk je wel van te voren dat er veel concurrentie is, en dat het even duurt voordat je veel volgers hebt. Neem dus de tijd, heb vooral veel geduld en blijf bloggen omdat je het leuk vindt. Verwacht niet meteen dat je allerlei producten mag testen, maar creëer eerst een goede basis met je website. Schrijf vanuit je passie, dan komt de rest vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange