Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

5 tips bij het organiseren van een bedrijfsfeest!

Bijna elk bedrijf heeft wel eens iets te vieren. Het ene bedrijf geeft een groot feest, het andere bedrijf houdt het liever klein. Vaak hangt dit af van het budget, maar soms zijn dit ook gewoon de wens van de organisatie zijn. Klein maar fijn zeggen ze tenslotte altijd. Wat er ook wordt besloten, een kleine of grote viering, elk bedrijfsfeest is leuk. Het zorgt ervoor dat u uw collega’s weer ziet. Deze keer in een informele setting in plaats van formeel tijdens kantooruren. Een bedrijfsfeest betekent niks anders dan even gezellig borrelen en samen zijn met collega’s. Bent u de aangewezen persoon om het feest te organiseren of heeft u het misschien zelfs zelf aangeboden? Leuk, u kunt dan namelijk (bijna) helemaal zelf kiezen hoe het bedrijfsfeest wordt ingericht. In dit artikel leest u 5 tips bij het organiseren van een bedrijfsfeest. Deze tips helpen u hier hopelijk een handje bij.

Tip 1: een checklist maken

In de stress en misschien zelfs haast van het organiseren van het feest, kan het zijn dat u dingen over het hoofd ziet. Om dit te voorkomen is het handig om een checklist te maken. Zo kunt u precies afvinken wat u al heeft gedaan en heeft u een goed overzicht van de taken die nog uitgevoerd moeten worden omtrent het organiseren van uw bedrijfsfeest.

Tip 2: een datum prikken

Kies een datum. Het is handig om een tool als datumprikker te gebruiken, omdat iedereen dan datums kan aanvinken wanneer hij of zij kan. Deze datums kunt u zelf van tevoren opstellen. Neem hier bijvoorbeeld een periode van vier weken voor, zodat er genoeg keuzemogelijkheden zijn maar ook weer niet teveel. Op die manier kunt u daarna als organisator een datum kiezen dat iedereen of in ieder geval het overgrote deel van de medewerkers kan.

Tip 3: uitnodigingen versturen

Verstuur uitnodigingen via de mail en voeg daaraan gelijk een agendaherinnering toe. Op die manier ontvangt iedereen de e-mail met de definitieve datum van het bedrijfsfeest en kunnen zij deze gelijk toevoegen in hun agenda. Dan kan niemand vergeten wanneer het feest is, en zijn de medewerkers er (allemaal) bij.

Tip 4: entertainment regelen

Denk na over entertainment en neem snel een besluit. Het bedrijfsfeest wordt nog spectaculairder als er goede muziek wordt gedraaid en er eventueel zelfs licht- en geluidselementen aan het feest worden toegevoegd. Overleg met het eventuele ‘feestteam’ dat het feest samen met u organiseert of met een andere collega die mee kan sparren over de mogelijkheden hiervan. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een complete drive-in show, maar ook losse extra’s aan uw feest toevoegen als een discovloer of een licht- of lasershow. Regel het wel vlot, want vaak is een DJ bijvoorbeeld al een tijdje volgeboekt.

Tip 5: aanmelden van aanwezige gasten

Vraag aan alle genodigden of ze u voor een door u bepaalde datum willen melden of ze aanwezig kunnen zijn of niet. Zo weet u namelijk hoeveel gasten er naar uw bedrijfsfeest komen. Dat is handig wanneer u inkopen gaat doen bijvoorbeeld. Maar ook bij het zoeken naar een geschikte ruimte is het fijn als u het aantal gasten van het feest weet. Dit geeft u namelijk houvast.

Bonustip: geniet ervan

De laatste tip: begin op tijd en heb plezier aan het organiseren van het bedrijfsfeest. Dan heeft u alles onder controle en komt het helemaal goed!

Updated: 14 maart 2017 — 3:52 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange