Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

CE Markering

CE markering

Producten uit meer dan 20 productgroepen moeten verplicht zijn voorzien van een zogenaamde CE markering. Meestal gaat het er om de veiligheid van een product te garanderen. Denk hierbij aan producten speciaal voor kinderen zoals traphekjes en kinderstoelen, of producten die gevaarlijk kunnen zijn tijdens het gebruik of als zij verkeerd worden gebruikt of aangesloten. Gastoestellen zijn hiervan een voorbeeld. Ook in de bouw zijn veel producten die moeten zijn voorzien van een CE markering. Uitzoeken of en zo ja hoe een CE markering kan worden verkregen is vaak ingewikkeld en Manualise is u hierbij dan ook graag van dienst. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over onze diensten op het gebied van CE markering.

Manualise en CE markering

Wilt u weten of u verplicht bent een CE markering aan te brengen op uw product neem dan contact op met Manualise. Als fabrikant heeft u voor een groot aantal producten deze verplichting, maar indien u de verplichting niet heeft, is het niet toegestaan een CE markering aan te brengen. Daarbij komt dat voor veel producten verschillende én vaak meerdere richtlijnen gelden zodat het niet altijd snel duidelijk is welke regels voor uw product gelden. Als importeur van producten van buiten de EER (Europese Economische Ruimte) heeft u eveneens de verantwoordelijkheid voor de CE markering. Indien u alleen importeert dient u een controle uit te voeren en indien u onder eigen naam producten verkoopt dan ligt de verantwoordelijkheid voor de CE markering bij u als importeur. Manualise kan u bij alle vragen op het gebied van CE markering adviseren.


Andere diensten van Manualise

Manualise kan u bij een groot aantal zaken van dienst zijn. Is het on verhoopt erg druk binnen uw bedrijf en zoekt u tijdelijk extra ondersteuning dan kunt u een beroep doen op de experts van Manualise. Naast advies over CE markering kunt u bij ons terecht voor advies, het ontwerpen en schrijven van alle soorten handleidingen voor uw producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange