Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Een goede stage vinden in het buitenland

Is er een mooiere start van een loopbaan denkbaar dan een stage in het buitenland? Een half jaar of een jaar werken in het buitenland in combinatie met school is de perfecte voorbereiding op het leven na school. Je doet een hoop ervaringen op die je de rest van je leven mee kunt nemen. In deze blog vind je verschillende tips om te zorgen dat jij de perfecte stage in het buitenland kunt vinden.

1.       Ga zelf actief op zoek

In principe kan iedereen een stage in het buitenland vinden. Het kan alleen wel veel moeite kosten. Je moet ook vaak voldoende lef hebben om je aan te melden bij buitenlandse bedrijven of bij een buitenlandse vestiging. Denk ook niet te snel dat je niet geschikt bent.

2.       Studeren in het buitenland

Het kan zeker helpen als je al studeert in het buitenland. Kies je er bijvoorbeeld voor om eerst een half jaar te gaan studeren in het buitenland, dan kan je daar contact op doen. Ook is het makkelijk om dan ergens persoonlijk langs te gaan.

3.       Kom in contact met buitenlandse studenten

Op de hogeschool of universiteit waar jij studeert zullen ook wel internationale studenten rondlopen. Deze studenten hebben waarschijnlijk meer kennis over hoe je in contact kunt komen met de juiste mensen om in hun geboorteland een stage te regelen. Ze kunnen je tips geven over bedrijven die je kunt benaderen. Ook kunnen zij misschien helpen met zoeken, doordat ze de lokale taal beheersen.

4.       Bedrijven met buitenlandse vestigingen

In Nederland zitten verschillende bedrijven die wereldwijd vestigingen hebben. Omdat je dan gewoon in het Nederlands contact kunt leggen kan dit eenvoudiger zijn. Ook is het mogelijk om langs te gaan bij het bedrijf voor eventuele gesprekken. Ze zullen ook beter op de hoogte zijn van wat iemand zoals jij precies kan betekenen voor een van hun buitenlandse vestigingen.

 

Hopelijk helpen deze tips om een goede stage te vinden in het buitenland!

Updated: 23 februari 2018 — 10:49 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme