Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Kiezen voor bedrijfskleding

Heb je een eigen onderneming en twijfel je of het verstandig is om bedrijfskleding te gaan gebruiken? Of wil het personeel liever eigen kleding dragen? Het is belangrijk om goed af te wegen of bedrijfskleding past bij je onderneming. We zetten de voordelen van het dragen van bedrijfskleding voor je op een rijtje.

Uitstraling en herkenbaarheid
Het meest vanzelfsprekende voordeel is uiteraard uitstraling. Bedrijfskleding geeft een positieve uitstraling aan een bedrijf. Iedereen draagt hetzelfde, wat saamhorigheid uitstraalt. Op deze manier is er ook gelijkheid onder het personeel. Het personeel is herkenbaar naar klanten toe, wat een voordeel is als klanten hulp zoeken en personeel willen aanspreken.

Voordelen voor het personeel
Niet alleen naar klanten toe, ook voor het personeel heeft bedrijfskleding voordelen. Je krijgt geen onderlinge discussies of het ene personeelslid misschien minder representatief is dan het andere personeelslid. En het personeel zal zich op deze manier meer verbonden voelen met het bedrijf. Door de bedrijfskleding zijn ze echt een onderdeel van de organisatie en dit gevoel kan leiden tot een grotere loyaliteit aan de onderneming. Het personeel zal de bedrijfskleding met meer trots dragen en dat stralen ze dan ook uit naar klanten toe.

Veiligheid
Soms is bedrijfskleding ook een noodzaak in verband met de veiligheid van het personeel. Als bepaalde kleding nodig is volgens de veiligheidseisen dan zal elke werknemer deze bedrijfskleding sowieso moeten dragen. Bijvoorbeeld in verband met hygiëne. Of juist om beter zichtbaar te zijn tijdens het werken.

Hoe moet het eruit zien?
Heb je besloten bedrijfskleding te gaan gebruiken? Denk dan goed na over hoe het eruit moet zien. Als het personeel geen bedrijfskleding hoeft te gaan dragen in verband met de veiligheid, kan je alle kanten op. Gebruik geen te drukke bedrijfskleding, dit leidt enorm af. Ga voor een kleur die past bij het bedrijf, bijvoorbeeld blauw als dit een kleur is die veel terug te zien is in de winkel. Laat de bedrijfskleding bedrukken met het logo van het bedrijf en bijvoorbeeld de naam van het bedrijf. Ook hoeft het geen volledige outfit te zijn. Als het personeel bijvoorbeeld allemaal hetzelfde shirt draagt, is het al herkenbaar en straalt het eenheid uit. Als je een restaurant hebt, kies er dan bijvoorbeeld voor om het personeel een eigen zwarte broek te laten dragen en regel bedrukte witte blouses als bedrijfskleding.

Updated: 15 maart 2017 — 8:10 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange