Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Jezelf onmisbaar maken op kantoor

Kan jij je weg vinden in het digitaal archiveren op het kantoor? Zo ja, dan wil dit nog niet zeggen dat je onmisbaar bent. In deze blog behandelen we een paar tips waardoor je wél onmisbaar wordt en je op een sterke positie staat binnen het bedrijf.

Doe wat je belooft

Als je afspraken maakt, kom deze dan altijd na. Het is beter om aan te geven dat je iets niet kunt dan gelijk ja te zeggen op elke opdracht en die vervolgens niet uitvoeren. Doordat je jouw afspraken nakomt creëer je vertrouwen. Het vertrouwen dat je opbouwt bij je collega’s en baas kan later van pas komen wanneer er iemand weg moet of een reorganisatie plaatsvindt.

Luisteren

Er worden zoveel dingen op kantoor gezegd, dit kan zowel privé als zakelijk zijn. Eén ding is zeker, mensen willen graag hun verhaal kwijt. Ze hebben een luisterend oor nodig. Als jij de persoon bent waar je collega’s of baas alles tegen kan zeggen ben je erg geliefd binnen het bedrijf. Om dit te bereiken moet je niet alleen luisteren naar wat ze te zeggen hebben maar vraag ook vooral door. Laat merken dat je geïnteresseerd bent en probeer, indien gewenst, probleemoplossend mee te denken.

Laat zien dat je er bent

Ben jij diegene die altijd maar afwacht tot er uiteindelijk een taak aan je gegeven word? Stop hier dan snel mee en toon initiatief! Laat zien dat je wilt werken en probeer zelfs dingen te doen die niet tot je standaard functie behoren. Zo ziet je baas dat je er echt voor gaat en dat je zeker niet bij het verkeerde bedrijf zit.

Weet wat je doet

Zorg dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Kijk dan ook regelmatig op websites of blogs zodat je de trends en ontwikkelingen weet en begrijpt. Je kan nooit genoeg weten over jouw vakgebied en wanneer je aan jouw baas kan vertellen hoe en waarom je dingen doet, met de juiste reden, dan sta je in een goed daglicht.

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme