Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Tips om anders dan anders te vergaderen

Het is maandagochtend tien uur, tijd voor de wekelijkse meeting. Iedereen verzamelt zich in de vergaderruimte, gaat op zijn eigen plek zitten en valt in zijn vaste rol. Er is koffie en thee en af en toe is er ook iets om te snacken. Dit is elke week hetzelfde patroon. Tijd voor verandering dus! Met deze tips kun je eens op een andere manier vergaderen om de sleur te doorbreken.

Vergader in een creatieve omgeving
Als je vergadert in een andere omgeving, kan dit enorm veel creativiteit en productiviteit opleveren. Denk aan in de kantine, in het bos of in een koffiebar. Je hebt zelfs bedrijven waar je een erg aparte en creatieve vergaderlocatie (Frame21) kunt huren, zoals een vergaderruimte waarin je in een ballenbak zit. Dit kan hele nieuwe impulsen geven aan een meeting. Je hoeft niet wekelijks een andere locatie te zoeken voor de vergadering, maar af en toe een keer iets nieuws proberen is altijd leuk.

Neem om de beurt iets lekkers mee
Laat iedere medewerker om de beurt iets lekkers meenemen naar de meeting. Spreek elke week af wie het de week erna wordt. Op deze manier is het elke week weer een verrassing wat je te snacken krijgt. Spreek ook weken af waarin jullie aan gezonde snacks doen, dit is beter voor de concentratie dan het eten van snelle koolhydraten.

Wissel van rol
Wissel elke week van voorzitter en notulist. Op deze manier heeft iedereen afwisseling, dit houdt mensen scherp. Ook krijg iedereen op deze manier begrip voor de verschillende rollen die er zijn. Vergader ook niet elke week op dezelfde manier. Sla het doornemen van de agenda eens over of ga een keer voor een andere volgorde van vergaderen. Of laat mensen kaartjes trekken met hierop verschillende onderwerpen. Zorg voor variatie.

Gebruik veel afbeeldingen en maak een mindmap
Veel mensen zijn visueel ingesteld. Daarom kan het een idee zijn om in plaats van geschreven agenda’s en notulen afbeeldingen te maken. Op deze manier creëer je meer overzicht en noteer je alleen de belangrijkste dingen. Maak in plaats van notulen een mindmap op een groot bord tijdens de vergadering met hierop de kern en de belangrijkste punten.

Vergader eens voor de borrel

Vergader eens op een andere dag of op een ander tijdstip. Of doe dit een keer voor een sociale activiteit, zoals voor de vrijdagmiddagborrel. Op deze manier hangt er een informele sfeer, gaat vergaderen gemakkelijker en voelen mensen zich vrijer om te zeggen wat ze denken.

Updated: 20 februari 2018 — 3:18 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme