Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Het verschil tussen frezen en boren

Er zijn verschillende werktuigen en toebehoren voor metaalbewerkingsmachines, oftewel gereedschappen en accessoires die hierbij horen. In dit artikel vindt u informatie over twee van deze gereedschappen voor metaalbewerkingsmachines en toebehorende accessoires: frezen en boren. Na het lezen, weet u het verschil. Leest u mee?

 

Frezen

Frezen worden op speciale freesmachines gezet. Met een freesmachine kunt u een vorm of een profiel uit materialen als hout, staal, aluminium of kunststof verwijderen oftewel ‘frezen’. Frezen vindt u in verschillende uitvoeringen. Zo kunt u kiezen uit hardmetaal-frezen met één snijkant, de zogenoemde eensnijders. Deze worden gebruikt voor het metaal aluminium. Verder worden hardmetaal frezen met twee en drie snijkanten, zogenoemde twee- en driesnijders, gebruikt voor zacht staal. Deze twee typen zijn absoluut niet geschikt voor aluminium. Voor PVC kunnen beiden wel worden toegepast, indien er geen andere optie is. Twee- en driesnijders zijn er ook speciaal voor RVS en hard staal. Let er dus goed op bij de aankoop of u de juiste frees heeft voor het materiaal dat u wilt frezen. Indien u op moeilijk bereikbare plaatsen moet vrezen, kunt u beter kiezen voor HSS-frezen met één snijkant, met of zonder afgedraaide schacht. Deze zijn geschikt voor PVC en aluminium en uitermate handig om toch op de plekjes te komen die niet makkelijk te bereiken zijn. Ten slotte zijn er nog T-frezen, geschikt voor alle materialen. Let er wel op of uw machine dit aan kan. Laat u hierover altijd informeren door een specialist.

 

Boren

Als u een rond gat gaat maken gebruikt u de techniek boren. Met behulp van een boormachine en bijpassende boren gaat u aan de gang. Er zijn verschillende soorten boren. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale universele boren. Deze zijn voor algemeen gebruik in vrijwel alle materialen. Ook zijn er boren speciaal voor Aluminium en PVC. Verder kunt u kiezen voor boren die speciaal geschikt zijn voor harde metalen als aluminium, staal, gietijzer en PVC. Er zijn nog veel meer verschillende soorten. U vindt dus eigenlijk altijd iets dat geschikt is voor uw machine en het materiaal waarin u gaat boren. Kunt u iets niet vinden of twijfelt u welke boor u het beste kunt aanschaffen? Vraag het aan uw specialist, deze kan u namelijk het beste voorzien van een goed passend advies. Zo weet u altijd zeker dat u de juiste boor gebruikt en dat verlengt het resultaat van uw boor en de levensduur van uw machine.

Updated: 9 maart 2017 — 1:17 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange