Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Zakendoen in de VS

Plannen om je zaken uit te breiden naar de VS? Bereid je dan heel goed voor. Elk land heeft zijn eigen manier van zakendoen. Wat in Nederland gebruikelijk is, kan in de VS totaal niet werken en andersom. Verdiep je dus goed in de markt en zorg ervoor dat je over de juiste juridische vertalingen beschikt. In dit artikel geven we je een aantal tips om je voor te bereiden

Face-to-face contact
In de VS is het heel belangrijk om direct contact te hebben, vooral in het begin. Zorg vanuit Nederland dat je afspraken maakt met de personen die je wil spreken en neem vervolgens de stap om naar Amerika te gaan om het gesprek in real life aan te gaan. Wees wel realistisch en pak niet voor elke kleine kans die je hebt het vliegtuig.

Welke kleding draag je?
Gepaste kleding is bij elk bedrijf anders, maar over het algemeen wordt formele kleding op prijs gesteld bij een zakelijk gesprek in de VS. Dit hangt natuurlijk wel af van het soort bedrijf waar je naartoe gaat. Soms kun je met een pak de plank ook volledig mis slaan.

Verkopen, verkopen, verkopen
In Nederland zijn we vaak vrij bescheiden, terwijl ze in de VS meestal nogal uitgesproken zijn. Het is dus van belang om jezelf goed te verkopen. Ben trots op jezelf en op wat je verkoopt. Bereid goede pitches voor en laat zien dat je je onderscheidt van de concurrentie.

Regel de juridische zaken
Als het je gelukt is om het bedrijf te overtuigen, is het belangrijk dat alles zwart op wit komt te staan in de vorm van een contract. In de VS gelden echter andere wetten, dus het is heel belangrijk dat alles juridisch afgedekt is. Zorg voor een duidelijke juridische vertaling voor beide kanten, zodat het 100 procent duidelijk is wat de afspraken zijn. Je wil namelijk niet dat er conflicten ontstaan.

Updated: 19 januari 2017 — 4:03 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange