Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Beter dan een Chromecast dongle

chromecastDe Chromecast dongle is sinds kort in Nederland geïntroduceerd. Het apparaatje is klein en stop je direct in de HDMI poort van je tv. Het apparaatje koppel je via Wifi met je telefoon of tablet en het beeldscherm is dan gekloond. Wat je op je telefoon of tablet ziet, dat zie je dus ook op je tv.

De Chromecast is verder beperkt en kan stand-alone nagenoeg niets. Je moet er dus voor zorgen dat je telefoon of tablet goed opgeladen is of aan de adapter vast zit anders is hij in een mum van tijd leeg.

Een Android TV Stick daarentegen is qua uiterlijk en afmetingen niet veel anders maar dan zit er hardware in het apparaatje die hele serieuze high end Smartfoon specificaties heeft. Denk aan een Quad Core processor, 3D video ondersteuning, 2 GB RAM geheugen en een compleet Android besturingsysteem waardoor je een echte Smart TV krijgt. Dit alles is niet heel veel duurder dan een Chromecast dongle.

De prijs van een Chromecast dongle ligt rond de 38,- Euro en is vrij beperkt qua mogelijkheden.

De prijs van een Android TV stick ligt rond de 65,- Euro en heeft high-end specificaties. Daarnaast biedt deze ook de mogelijkheid om alle apps in de Play Store van Google te downloaden. De Google Play biedt ruim 700.000 apps dus je kunt er ontzetten veel mee.

Op een Android TV Stick kun je van alles aansluiten omdat hij meerdere usb poorten en bluetooth heeft. Je kunt er dus op gamen met je Playstation joystick. Ook kun je er diverse afstandsbedieningen op aansluiten. Ongekend veel mogelijkheden dus. De Chromecast dongle blijft een kleine jongen welke in de schaduw van de Android TV Stick zal blijven staan.

Bekijk en lees meer over de Android TV Stick.

Updated: 14 augustus 2014 — 5:30 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange