Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

50% van de Nederlanders wast handen niet na toiletbezoek

Het is tijd dat wij als Nederlanders eens stil staan bij onze hygiëne, vooral als we van het toilet komen. Uit een internationaal onderzoek is gebleken dat Nederlanders relatief het minst vaak hun handen wassen na een toiletbezoek. Slechts de helft van de ondervraagde Nederlanders gaf aan altijd zijn handen te wassen na een bezoek aan het toilet. Behalve nagelproducten kan de helft dus ook wel een reinigend handproduct gebruiken als verjaardagscadeau.

Vieste handjes

50% van de Nederlanders gaf dus aan altijd zijn handen te wassen na een kleine of grote boodschap en dat is zeer weinig in vergelijking met andere landen in Europa. Na ons wassen Italianen (57%) en Spanjaarden (61%) het minst hun handen na een toiletbezoek. Als je last hebt van lichte smetvrees zou je dus kunnen overwegen om niet meer naar deze landen op vakantie te gaan.

Schoonste handjes

Waar moet je dan wel naar toe? Bijvoorbeeld naar Bosnië! Je zou het misschien niet als eerste noemen als must-see vakantie bestemming, maar de mensen daar wassen ten minste wel hun handen. Maar liefst 96% van de mensen geeft aan altijd hun handen te wassen na het toiletbezoek. Gevolgd door Moldavië (94%), Portugal (85%) Turkije (85%) bevinden zich daar dus de schoonste handjes.

Interpretatie van de vraag

Aan een onderzoek zitten altijd twee kanten: misschien zijn Nederlanders wel het eerlijkst in het beantwoorden van hun vragen! Daarnaast ligt het eraan hoe precies je de vraag neemt. Wat is bijvoorbeeld ‘altijd’ en is het insmeren van je handen met een desinfecterend middel ook ‘wassen’? Je kan ook bij jezelf nagaan of het klopt: was jij altijd je handen nadat je op het toilet bent geweest? Zelfs met carnaval in de kroeg en na het gebruik van een dixie? Dat dachten we al… Je zou je bijna afvragen hoe die Bosniërs dat toch doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange