Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Do’s & don’ts: babyshower cadeaus

Een veelgestelde vraag: wat geef je iemand op een babyshower? Deze feestelijke bijeenkomst is overgewaaid uit Amerika, en zien we steeds meer in Nederland. Vriendinnen of zussen van de aanstaande moeder organiseren een babyshower. Tijdens deze middag ga je vaak creatief aan de slag voor de baby onder het genot van een zelfgemaakte high tea of wat anders lekkers. Daarnaast geef je vaak cadeautjes tijdens zo’n middag. Is het geslacht al bekend door een pretecho? Dat maakt het al een stukje gemakkelijker om een leuk cadeautje aan te schaffen.

Do’s

Persoonlijke cadeautjes vallen eigenlijk altijd goed in de smaak. Denk aan het bedrukken van een spreuk, naam of kinderheld op een rompertje, slabber, drinkbeker of t-shirtje. Kies iets dat goed bij de aanstaande ouders past. Of koop een voorleesboekje! Voorlezen is namelijk leuk en goed voor de taalontwikkeling van een kindje. Kies voor klassiekers zoals Jip & Janneke of juist een modern verhaal. Ook dit cadeautje kun je persoonlijk maken door voor- of achterin een persoonlijke tekst te schrijven. Andere cadeautjes die het altijd goed doen zijn: speelgoed (let wel op de veiligheid) of cadeaubonnen. Haal een cadeaubon voor een winkel zoals de Prenatal. Het is dan aan de ouders zelf om deze te besteden aan iets wat zij leuk of nodig vinden.

Don’ts

Natuurlijk ken je de aanstaande ouders hartstikke goed, weet je wat je wel en niet kan kopen. Maar er zijn een paar cadeautjes die op het eerste oog leuk zijn, maar waarmee je toch de plank mis slaat. Zo is het bijvoorbeeld niet slim om een knuffeltje te geven. Het ziet er natuurlijk schattig en leuk uit, maar op de lange termijn kiezen vaak ouders liever zelf een knuffel. Persoonlijke voorkeur en het zelf uitkiezen van de knuffel voor je kindje, is iets wat ouders vaak graag zelf doen. Dat zelfde geldt voor schoenen en kleertjes. Schoenen kunnen baby’s sowieso pas na ongeveer één jaar gaan dragen. Hoe schattig de mini Adidasjes ook zijn, misschien zijn ze over een jaar niet meer hip? Of heeft hij/zij toch een andere schoenmaat nodig. Leuk om te geven, maar vaak toch zonde van het geld. Idem dito voor het geven van kinderkleertjes. Het is maar zelden dat de ouders precies dezelfde smaak hebben en het ook daadwerkelijk het kindje aangeven. Grote kans dat het in de kledingkast beland en het daar voorlopig blijft liggen. Jammer toch?

Kies daarom voor iets waarvan je zeker weet dat het in de smaak valt. Het is beter om een zeker cadeautje te kopen, wat ze wel 100% leuk vinden. Dan iets waarover je twijfelt of waarbij er teveel risico is, dat het op de stapel beland. Succes met shoppen!

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme