Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Duurzamer leven volgens Nobelprijswinnaars

Het onderwerp staat al enige jaren aan de top van menig discussie. Op politiek niveau wordt er veel geïnvesteerd, maar ook op het bedrijfsniveau wordt er veel aan gedaan. Het wordt tijd dat ook wij onze troep in afvalbakken achterlaten, in plaats van op straat, zo vinden elf Nobelprijswinnaars.

Duurzaam

Veel grootheden zijn ze al voorgegaan. Denk aan Al Gore die de klimaatverandering, middels onder andere de film “An Inconvenient Truth”, aan de wereld kenbaar wilde maken. Of recentelijk nog Leonardo Dicaprio die een speech gaf op de conferentie Our Ocean, waar hij pleitte voor een schonere oceaan en minder overbevissing.

Toch schijnt het sommige mensen niet los te kunnen laten. Elf Nobelprijswinnaars gaan een pleidooi houden voor een duurzamere maatschappij. De groep wetenschappers en uitvinders is van mening dat het op de manier van nu niet verder meer gaat.

Grote impact

De manier waarop de maatschappij momenteel bezig is de ecosystemen uit te buiten, gaat niet langer volgens de Nobelprijswinnaars. De impact op de wereld waar we zelf leven is groot. De gealarmeerde groep is bang voor de snelheid waarin de ecosystemen achteruit gaan en voorspellen dat de temperatuurstijging niet bij een paar graden Celsius zal blijven.

Wie goed doet, goed ontmoet

Om spijkers met koppen te slaan kan er niet alleen een pleidooi gehouden worden. Het juiste voorbeeld laten zien wat er mogelijk is met de middelen die we tot onze beschikking hebben is beter, vinden de ze allemaal.

De Nobelprijswinnaars zijn veel bezig met het vinden van nieuwe energiebronnen. Deze bronnen moeten de huidige fossiele en zeer schadelijke brandstoffen vervangen. Landen die in opkomst zijn moeten ook zo snel mogelijk gebruik maken van deze nieuwe energiebronnen. Voor de ontwikkeling van deze landen is dat cruciaal.

Volgens één van de Nobelprijswinnaars is het belangrijk dat de gehele maatschappij, bedrijven, politici maar ook de consument, het klimaat en milieu bij iedere beslissing meenemen.

Updated: 9 oktober 2014 — 12:15 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange