Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Grooming en online chatten

Grooming en online chatten

Steeds vaker lees je over grooming, maar wat is dit eigenlijk? Bij grooming is er sprake van online misbruik. Vaak oudere personen begeven zich op chatsites waar ze kunnen chatten met vreemden. Ze doen zich dan voor als een jong persoon en starten gesprekken met minderjarige personen. Omdat je chat met vreemden weet je niet wie de ander is. Hierdoor is het mogelijk om te liegen en je voor te doen als een totaal ander persoon. Ze proberen vaak langzaam het vertrouwen te winnen van de minderjarige en hem of haar dan te verleiden tot het plegen van bepaalde handelingen voor de webcam. Dit hoeft niet direct te gebeuren. Het kan ook zo zijn dat er heel subtiel een band wordt gecreëerd en er eerst weken lang normale gesprekken gevoerd worden.

grooming-chat

Praat met uw kind

Het is belangrijk om online chatten bespreekbaar te maken met uw kinderen. Bijna alle kinderen maken wel gebruik van internet en je kunt hier nou eenmaal niet 24/7 bij zijn. Maak het daarom dus bespreekbaar en waarschuw ze voor de gevaren op internet.

Volgens digibewust, een organisatie die door de overheid wordt gesteund, staat het benaderd worden voor een vreemden bovenaan de lijst met nare ervaringen van jongeren op het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange