Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Weekendje weg naar Amsterdam

De hoofdstad van Nederland leent zich uitermate goed voor een weekend vol cultuur, mooie stadswandelingen en gezellige terrassen, restaurants en cafés. Het openbaar vervoer is zeer goed georganiseerd en ook zijn er mogelijkheden om met de auto te komen. Welke manier u kiest is afhankelijk van waar u zult verblijven en uw budget.

Het vervoer

Parkeren in Amsterdam kan voor onnodige irritatie en hogere kosten zorgen. Om van buiten de stad in Amsterdam te geraken is het mogelijk om per trein of bus te komen. Als uw accommodatie zich in het centrum bevindt dan is dat de beste mogelijtravel-694675_640 (1)kheid. Indien u met de auto komt zult u veel geluk moeten hebben om een parkeerplek te vinden in het stadscentrum. Bovendien liggen de parkeertarieven relatief hoog en zou uw weekendje weg onnodig hoger uitvallen in de kosten. Het is een optie om elders te parkeren in Amsterdam. Als u kiest voor een parkeergarage in Amsterdam (bijvoorbeeld de RAI Amsterdam, bij het WTC Amsterdam of in de omgeving van het VU terrein) dan kunt u vanuit daar het openbaar vervoer gebruiken om in het centrum te komen. Eenmaal daar kunt u veel te voet doen of voor de iets langere afstanden ook weer gebruik maken van de tram, metro of bus. Omdat uw auto er voor langere tijd zal staan is het gebruik van een parkeergarage in Amsterdam ook een veiligere optie.

Het vertier

Als u bent aangekomen op uw bestemming kunt u direct genieten van de levendige sfeer op straat, het prachtige aangezicht van de kanalen en grachtenpanden, de heerlijke eetmogelijkheden en de gezelligste terrassen van Nederland. Op het gebied van cultuur zult u ook zeker aan uw trekken komen. Bezoek één van de vele musea en geniet van de prachtige oude gebouwen en kerken die u omringen. Er is veel op loopafstand te ondernemen. Ook kunt u ervoor kiezen een fiets te huren, want Amsterdam is nu eenmaal een zeer geschikte stad om in rond te fietsen. Een wandeling in één van de mooie stadsparken verdient tevens een aanbeveling. En natuurlijk is een boottocht over de kanalen een niet te missen uitje!

Updated: 16 december 2015 — 11:14 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange