Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Kiezen voor een dakkapel

Heeft u een tijd geleden uw eerste huis gekocht? Grote kans dat het budget nog niet heel groot was. Vaak wordt ervoor gekozen om de hoognodige renovaties of verbouwingen uit te voeren. Verder wordt het huis meestal even gelaten voor wat het is. Echter denkt u nu misschien wel aan gezinsuitbreiding samen met uw partner. Dan is het belangrijk om een fijne babykamer te creëren. In deze kamer zult u voldoende ruimte en licht willen hebben. Een dakkapel plaatsen kan in dit geval uitkomst bieden. Op deze manier wordt de kinderkamer precies zoals in uw dromen! U heeft alleen nog geen idee of u nu het beste kunt kiezen voor een aluminium, een houten, een polyester of toch een kunststof dakkapel. Om u te helpen met de zoektocht naar de perfecte kapel zullen de voor- en nadelen van de verschillende soorten hieronder worden besproken.

Belangrijke factoren bij de keuze

De keuze voor een specifieke soort dakkapel is afhankelijk van diverse factoren. Allereerst is de uitstraling een belangrijk punt waarover u moet nadenken. Een dakkapel heeft namelijk een grote invloed op het uiterlijk van uw woning. Bij een authentiek huis oogt kunststof minder mooi. Een houten variant benadrukt het authentieke karakter van uw woning beter. Daarnaast is uw budget een belangrijke factor bij de keuze voor een specifiek materiaal. Houten en kunststof kapellen zijn over het algemeen goedkoper dan aluminium en polyester. Tot slot speelt de hoeveelheid onderhoud die u eraan wilt hebben een grote rol.

Aluminium 

Een aluminium kapel wordt door vakmensen in fabrieken geproduceerd om het uiteindelijk binnen een dag bij uw thuis te monteren. Aluminium is vanwege het materiaal niet de goedkoopste soort kapel. Ook doordat het productieproces arbeidsintensief is, is de prijs hoger dan voor houten en kunststof dakkapellen. Een aluminium dakkapel wordt namelijk vervaardigd door vakmensen die aluminium bewerken met speciale machines. Het grote voordeel van aluminium is wel dat het licht en sterk materiaal van hoge kwaliteit is. Ook vergt het weinig onderhoud.

Hout

Een houten dakkapel geeft door het materiaal een huiselijke en authentieke sfeer. Daarnaast zijn houten dakkapellen de goedkoopste die er op de markt beschikbaar zijn. Voor ongeveer € 2.500 heeft u al een houten kapel. Het grote nadeel is dat deze wel veel onderhoud vereisen om de dakkapel in een goede conditie te behouden. Zo wordt de kans op lekkages zo klein mogelijk gehouden.

Polyester

Een polyester dakkapel bestaat volledig uit kunststof en polyester. Dakkapellen die gemaakt worden van polyester zijn goed geïsoleerd. Vaak wordt het uit een stuk vervaardigd, waardoor de dakkapel geheel naadloos is. De warmte in uw woning wordt daardoor goed vastgehouden. Door het materiaal is er nauwelijks onderhoud nodig. Deze soort dakkapellen zijn al verkrijgbaar vanaf € 4.250.

Een kunststof dakkapel

Tot slot kunt u kiezen voor een kunststof dakkapel. Deze wordt in tegenstelling tot een polyester kapel niet volledig gemaakt van kunststof. Een kunststof variant wordt gemaakt met een houten basisconstructie die wordt afgewerkt met kunststof. Hierdoor zijn dit soort dakkapellen goedkoper dan die van polyester. Ook vergen kunststof dakkapellen weinig onderhoud.

 

Voor welke soort dakkapel u ook kiest, het is een goede investering in uw huis. Een dakkapel vergroot namelijk de waarde van uw woning!

Updated: 5 juli 2016 — 2:39 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme