Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Muizen bestrijden

Muizen kunnen erg onaangename dieren zijn. Ben jij iemand die last heeft van muizen in je huis? Dan is deze tekst misschien wel interessant voor jou. Hieronder vind je allerlei informatie over de muis en hoe je deze kunt bestrijden.

 

Hoe herken je een muis

Muizen zijn kleine knaagdiertjes die meestal de kleur grijs, bruin of wit hebben. Daarnaast hebben ze een smalle staart, kleine oortjes en kleine pootjes.
De diertjes verstoppen zich graag in kleine holletjes. Ze kunnen er schattig uitzien maar dat betekent niet dat ze niet vervelend kunnen zijn.

 

Waarom je beter geen muis in huis kan hebben

Een muis in huis hebben kan ervoor zorgen dat het dier ziektes verspreid of schade aan uw huis aanricht. De ziektes worden verspreid via urine, uitwerpselen of speeksel.
Een muis wordt niet voor niks een knaagdier genoemd. Deze kleine beestjes moeten blijven knagen om zo hun tandjes kort te houden. Dit betekent dus dat ze ook in uw huis kunnen gaan knagen.

 

Wat eet een muis

Het kan handig zijn om te weten wat een muis eet. Hierdoor kun je rekening houden met de omgeving waarin de muis zich bevindt. Je kunt ervoor zorgen dat de plaatst voor de muis minder aantrekkelijker wordt.  Een muis is een alleseter. Dit wil dus zeggen dat zij plantaardig voedsel eten maar ook dierlijke materialen.


Redenen waarom muizen je huis indringen

 

Er zijn een aantal redenen waarom muizen graag binnendringen in gebouwen/huizen.

Net zoals mensen, zijn deze kleine diertjes niet gek op koude temperaturen. Daarom gaan ze opzoek naar een plekje waar het lekker warm is en waar voedsel aanwezig is.

Ze blijven niet op één plaats zitten, een muis zoekt op één avond wel 20 tot 30 verschillende plekken om te kunnen eten. Daarnaast is hun hobby om te knagen. Soms knagen ze aan elektriciteitskabels waardoor er een kortsluiting ontstaat.

 

Hoe je het best muizen kunt voorkomen

Om te voorkomen dat deze knaagdieren je huis inbreken kun je een aantal dingen doen.
Je kunt er zelf voor zorgen dat je alle kieren en gaten dicht maakt. Houdt ook je ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten.
Heb je dit allemaal al geprobeerd en nog steeds last van deze dieren? Dan kun je contact opnemen met een persoon die alle verstand heeft van muizenbestrijding.

Updated: 22 november 2018 — 1:03 pm
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme