Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Camerabewaking

Waarom camerabewaking bij je woning?

Camerabewaking heeft twee belangrijke functies, zo hebben camerasystemen een preventieve functie en identificatie mogelijkheid. Camerabewaking werkt preventief in de zin dat ze overtreders gaan afschrikken en in meerdere gevallen gaan de overtreders hun snode plannen staken of hun aandacht verplaatsen naar een doelwit zonder camerabewaking. Gebeurt er wel een inbraak of een andere overtreding dan kunnen de camerasystemen helpen bij het identificeren van de daders. Deze beelden kunnen dan weer gebruikt worden als bewijsmateriaal dat onweerlegbaar is en de toepasselijk straf toegediend kan worden. Welke camerasystemen kan u het beste gebruiken en hoe past u ze het beste toe gaan we hieronder bespreken.

 

Welke bewakingscamera kiezen?

Welke bewakingscamera kies je het best bij je woning. Hiervoor gaan we eerst de vraag stellen of u deze binnen of buiten wil gebruiken. Een bewakingscamera buiten heeft als meerwaarde dat ze de overtreders al afschrikken voor ze het huis betreden. Camerabewaking dat binnen geplaatst wordt gaat uiteraard ook een afschrikfunctie hebben, helaas pas na dat er schade aangericht is bij het binnentreden van de woning. Het is aangeraden om niet te besparen bij het aankopen van camerabeveiliging. Hoe scherper en kwaliteitvol het beeld, hoe makkelijker het identificatieproces zal verlopen.

Er zijn verschillende soorten camerasystemen beschikbaar, elk met hun voor en nadelen. IP camera’s zijn hier een voorbeeld van. IP camera’s bieden een directe camerabeveiliging aan, dit doordat ze verbonden zijn met het internet. Zo kan u waar u ook bent live de camerabeelden raadplegen.

 

Waar camerasystemen plaatsen?

Om de camerasystemen zo goed mogelijk te plaatsen gaan we kijken naar belangrijke locaties. Beginnende met toegangswegen tot uw woning. Afhankelijk van hoe uw woning gesitueerd is gaan deuren en ramen voorrang krijgen. Achterdeuren en tuinen zijn in vele gevallen de gewenste zones om te bewaken omdat weinig mensen hier zicht op hebben. Hebt u een parkeerplaats zonder garage of poort dan is het aangeraden om deze te bewaken met camerasystemen om uw auto veilig te stellen.

 

Enkele tips bij het gebruik van camera bewaking.

Gebruikt u camerasystemen buiten, laat ze dan opvallen zodat de preventieve werking voluit benut wordt. Camerabewaking met nachtzicht kan je zelfs ’s nachts perfecte beelden opleveren en als laatste, breng zoveel mogelijk ingangen tot uw woning in beeld met camerabewaking.

Updated: 16 oktober 2019 — 9:51 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme