Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Controle over je medewerkers

Ben jij een ondernemer en heb jij veel verschillende medewerkers in dienst? Grote kans dat jij niet altijd op de hoogte bent van wat iedereen aan het doen is. Natuurlijk heb jij het volste vertrouwen in je medewerkers, anders had je ze niet aangenomen. Vaak presteren medewerkers ook beter als ze losgelaten worden. Je stuurt ze als het ware aan op basis van vertrouwen. Natuurlijk geef je feedback en geef je aan wat de volgende keer beter kan, maar je geeft ook complimenten als het goed is. Toch is een bepaalde controle van je medewerkers wel gewenst. Je wilt ten slotte niet dat ze over je heen lopen en dat ze je niet serieus nemen. Of dat ze jou belazeren. Natuurlijk komt hier ook dat stukje vertrouwen om de hoek kijken, maar een beetje controle is zo erg nog niet.

 

Welke controles kun je uitvoeren?

In elk bedrijf komt een zekere mate van controle voor. Denk maar eens aan de functioneringsgesprekken. Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om een voortgangscontrole te doen waarbij je kijkt of je medewerkers hun werkzaamheden naar behoren uitvoeren. Als werkgever is het belangrijk dit op een goede manier aan te pakken, zodat je geen gelijkenissen met een politieman krijgt. Heb je in je bedrijf een camerasysteem hangen en beschik je over telefooncentrales, toegangspoorten en computersystemen? Dit zijn allemaal middelen waarmee jij je werknemers kunt controleren. Dit betekent niet dat je dit ook meteen moet doen, maar mocht je iemand ergens van bedenken, kun je dat middels deze middelen controleren. Houd wel rekening met de privacy van de medewerkers. Een hele andere manier van controleren is het bijhouden van de kilometerregistratie. Dit geldt alleen voor ondernemers met een wagenpark. Maar middels een cartracker van Decos weet jij precies waar je medewerkers zich bevinden en krijg je inzicht in het rijgedrag. Deze informatie kun je op een positieve manier benutten. Doordat je inzicht in het rijgedrag hebt, kun je jouw medewerkers aanwijzingen geven om ze zuiniger te laten rijden en zo bespaar je brandstofkosten. Verder kun je de planning efficiënter indelen doordat je precies weet wie zich waar bevindt. Deze controle is dus eigenlijk ten behoeve van het bedrijf en niet zozeer persoonlijk.

 

Ga niet te ver

Middels je camera’s kun je controleren of je medewerkers op tijd binnen zijn. Heb jij toegang tot alle mailadressen? Dan kun je precies zien wie wat verstuurd. Maar ga niet te ver. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in je medewerkers. Mocht er ooit aan het licht komen dat jij hen bijna hebt gestalkt, dan heb je de poppen pas echt aan het dansen. Om privacy redenen kun je ook niet zomaar een personeelslid de hele dag volgen. Weet dus waar de grens ligt tussen het controleren ten behoeve van je bedrijf en wanneer je te ver gaat.

route-guidance-system-150365_640

Updated: 21 augustus 2015 — 7:29 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme