Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Duurzame terreinverlichting

Terreinverlichting

Duurzaamheid staat steeds hoger op het lijstje bij zowel de consument als bij bedrijven. Zo maken steeds meer bedrijven gebruik van LED verlichting. Maar wat is LED verlichting nou precies en wat voor voordelen biedt het?

Wat is LED verlichting?

LED verlichting is anno 2015 geen vreemd woord meer in de volksmond. LED staat voor ‘light emitting diode’, wat licht uitstralende diode betekent. Het wordt sinds een aantal jaar veelal aangeboden als vervanger van de gloeilamp, halogeen of de TL verlichting. Het is een halfgeleidertechniek waarbij licht gecreëerd kan worden als er stroom doorheen komt.

Voordelen

LED verlichting biedt vele voordelen voor zowel de consument als voor bedrijven. Het belangrijkste is dat het bedraagt aan een duurzamere samenleving. De LED lamp is vele malen zuiniger dan andere vergelijkbare lampen. Ook heeft de LED lamp een veel langere levensduur. Waar een spaarlamp al een levensduur heeft van 10.000 uur, heeft de LED lamp zelfs een levensduur van 100.000 uur. Om je een beeld te geven hoe lang dit is; een gloeilamp heeft een levensduur van 1.000. De LED lamp gaat dus zo’n 100x langer mee.

Buiten dat het bijdraagt aan een duurzamere samenleving heeft het nog een aantal belangrijke voordelen. LED lampen kunnen simpel gedimd worden en hebben geen last van in- en uitschakeleffecten. Het dus veel langer mee en zal op langer termijn dus voordeliger zijn. Het kost wel aardig wat, maar verdient zich op langer termijn terug. De prijs ligt hoger doordat een bepaalde lichtbron vaak meerdere LED’s nodig heeft. Maar het zal dus zeker voor bedrijven voor op lang termijn gunstig zijn. Het is verstandig om gelijk al je verlichting te doen, vergeet hier ook je terreinverlichting van bijvoorbeeld Fagerhult niet.

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme