Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Telefoon ontwikkelingen

Je kent het wel. Zit je net in de bus, zie je werkelijk waar iedereen, maar dan ook echt iedereen, bezig zijn met zijn of haar smartphone. Of je wordt in de auto bijna aangereden door een fietser die nog nét niet in zijn smartphone zit. Tegenwoordig wordt het steeds gekker. Zelfs op de basisschool, ja dat hoor je goed; de basisschool, lopen kinderen al rond met een smartphone. In mijn tijd mocht je blij zijn dat als je naar de middelbare school ging je een Nokia 3310 kreeg met 10 euro beltegoed. Het beltegoed was ook alleen bedoeld voor noodsituaties. Maar gelukkig had je nog snake op je telefoon. Hoe hoger je score was hoe meer mensen er mee keken op je schermpje terwijl je er mee bezig was. In de tijd van nu is het normaal dat een kind van 10 met een iPhone 5 rond rent. Maar hoe is dit zo gekomen? Waarom loopt iedereen ineens met een smartphone rond?

Technologische ontwikkelingiphone-500291_640

De technische ontwikkelingen staan nooit stil, integendeel zelfs,ze gaan zo hard dat er van ieder soort product wel 10 verschillende zijn terwijl er over een paar maanden al weer nieuwe modellen in het schap liggen. Op de smartphones van tegenwoordig kan zowat alles gedaan worden wat ook op een computer kan. Zakelijk worden smartphones vooral gebruikt om de agenda en mail te raadplegen maar ook ERP software kan steeds meer via smartphones gebruikt worden. En wat dacht je van de WhatsApp groepen. Je zit nu met je vriendengroep van 20 man in één gesprek waardoor je binnen no-time wat hebt afgesproken. Het ergste is nog dat je denkt dat het niet veel beter kan maar dat het toch iedere keer gebeurt. Alles wordt kleiner, beter, sneller en gaat langer mee maar het wordt ook vaak duurder. Dat is het nadeel aan de snelle technologische ontwikkelingen je wilt steeds het nieuwste van het nieuwste waardoor je maar geld uit blijft geven. Een nieuwe high end smartphone kost tegenwoordig al gauw €600,- of meer.

Abonnementen

Ook de abonnementen veranderen steeds. Had je vroeger nog een 1000 sms bundel zo heb je nu een bundel van Robin Mobile voor onbeperkt internet, bellen en sms’en. Alles is mogelijk in deze tijd. Niet iedere provider bied abonnementen aan met onbeperkte bundels. Robin Mobile is een van de weinig die alle bundels samen onbeperkt aanbied. Dus je hebt onbeperkt internet, bellen en sms’en. Je internet snelheid is echter wel afhankelijk van welke abonnementsvorm je neemt.

Nieuwe vormen van communicatie

Met de komst van de smartphone gaat er een hele nieuwe wereld van communiceren open. Zo heb je bijvoorbeeld de app Snapchat waarbij je foto’s en filmpjes kunt delen met je vrienden voor een maximale duur van 10 seconden. Je kunt je al indenken wat voor ongein hier langskomt, maar ook marketing technisch is dit een erg interessante app. Grotere bedrijven laten gesponsorde berichten bij iedereen langskomen. Dit zelfde geld voor Instagram. Dit is een app waar je alleen maar foto’s en filmpjes op kan plaatsen. Het is ook mogelijk om hier op te reageren. Veel win-acties worden tegenwoordig via Instagram gedaan om een andere doelgroep aan te kunnen spreken. Deze nieuwe vormen van communicatie brengen van allerlei privacy issues met zich mee. Zo worden er snel screenshots gemaakt zodra er een naakt foto voorbij komt op Snapchat. Vervolgens wordt deze op internet geplaatst en zijn de rape gaar. Tegenwoordig ben je nergens meer veilig en moet je goed opletten met wat je online allemaal uit spookt. Je kunt het beste zo min mogelijk over jezelf online achterlaten maar in dit huidige tijdperk voelt het online actief zijn voor vele als een primaire levensbehoefte. Maar let op; alles is te hacken dus ook apps op je smartphone, houd hier rekening mee.

Updated: 24 november 2016 — 9:31 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange