Je hebt alles voor elkaar. Er hangen camera’s, mensen kunnen alleen naar binnen via een toegangscode en er staat een poort voor het terrein. Alle maatregelen om inbraken tegen te gaan. Dit is ook van groot belang. De organisatorische maatregelen vormen de basis voor een goede beveiliging. Denk hierbij aan beveiliging buiten je bedrijfspand en verlichting. Als je het eenmaal geplaatst hebt moet je het natuurlijk ook nog onderhouden. Je hebt namelijk niks aan een verouderd hekwerk dat niet meer goed functioneert.
Beveiliging rond bedrijfspand
Probeer zo goed mogelijk diefstal en ook brandstichting te voorkomen. Daarbij moet je letten op de volgende dingen:
-
Zorg dat er geen hout en klimmaterialen om je bedrijf liggen. Haal pallets, kisten en ladders daarom weg.
-
Onderhoud je hekwerk en sluitwerk. Zo voorkom je dat het niet meer functioneert en het wordt minder snel opengebroken.
-
Weet wie er allemaal toegangskaarten of sleutels hebben van het bedrijf. Controleer dit en laat eventueel cijfers matchen met degene die het heeft. Zie jij dat toegangskaart nummer 7 midden in de nacht gebruikt is? Dan weet je waar je verhaal moet halen.
-
Laat geen waardevolle spullen achter. Zorg dat documenten veilig opgeborgen zijn.
-
Sluit de meterkast af.
-
Probeer computers en andere apparaten zo goed mogelijk te beveiligen en vast te maken.
-
Zorg dat er brandblussers in het bedrijf aanwezig zijn.
-
Let bij de sluitingsronde op de apparaten. Zijn die allemaal afgesloten?
Beveiliging d.m.v. licht
-
Maak gebruik van schrikverlichting. Zodra er wat beweegt, springen alle lichten aan. Grote kans dat de inbreker zich rot schrikt.
-
Gebruik ook Led verlichting. Geen favoriet van inbrekers. Het witte licht valt teveel op.
-
Led verlichting is ook beter voor de camerabeelden. Het witte licht zorgt ervoor dat de daders goed worden vastgelegd op camera.
Wees voorbereid en bezuinig niet op de beveiliging van je bedrijf. Zorg dat jij en je medewerkers elke dag met een veilig gevoel binnen zitten en ook de deur weer achter je dicht kunt trekken.