Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Wasdroger schoonmaken – Is dat nu eigenlijk wel nodig?

Een wasdroger schoonmaken duurt wel even. Zeker als je hem een grote beurt geeft kost het best wel wat tijd. Toch is het echt een aanrader om je wasdroger wel op regelmaat goed schoon te maken. Dit is zowel voordelig voor je portemonnee als voor je eigen veiligheid. Jaarlijks moet de brandweer namelijk meer dan 6000 keer uitrukken. Om dit aantal naar beneden te krijgen hebben we hier wat tips voor je opgesteld.

  • Maak het pluizenfilter goed schoon. Het pluizenfilter moet je na elke droogbeurt schoonmaken. Dit is ook het gevaarlijkste onderdeel van de wasdroger.
  • Hang een brandmelder op zo dicht mogelijk bij de wasdroger. Hoe dichterbij hij hangt hoe groter de kans is dat hij een brand snel opspoort.
  • Koop een zelfreinigende wasdroger. Tegenwoordig heb je wasdrogers die zichzelf gedeeltelijk kunnen reinigen. Ideaal voor je eigen veiligheid en je tijd. Ben je benieuwd naar een zelfreinigende wasdroger dan kan je ze hier
  • Een luchtafvoerdroger is een stuk makkelijk dan een condens- en warmtepompdroger. Bij de afvoerdroger hoef je namelijk niet na elke beurt de condensor te legen. Dit is een stuk minder werk.
  • Maak bij het schoonmaken van je wasdroger ook de binnenkant van de trommel schoon. Hier zit vaak een laagje wasmiddel op die je niet met het blote oog ziet. Toch kan deze vettigheid voor een hoop problemen veroorzaken.
  • Let op waar je de droger neer zet. Als je droger toevallig in de vlam gaat is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk mee gaat. Let daarop goed op waar je hem neer zet. Een plek in de garage waar alleen maar tegels of cement binnen bereik zijn is het ideaalste. Leg zeker geen droog wasgoed of andere makkelijk ontvlambare objecten in/ op of tegen de droger.

Wat moet je doen als er wel brand ontstaan is? Zorg dat je zo snel mogelijk iedereen evacueert, bel direct de brandweer op en probeer de brand te blussen. Denk er altijd aan dat veiligheid van mensen boven alles gaat. Een huis is geen mensenleven waard.

Updated: 18 januari 2016 — 7:12 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange