Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Disney produceert perfecte tollen met 3d-printer

Disney is voor ouders en kinderen natuurlijk geen onbekende naam. Het bedrijf heeft onder meer een pretpark in Frankrijk en Amerika en brengt animatiefilms en bijbehorend speelgoed op de markt. Zo heeft Disney nu een technologie ontwikkeld waarmee draaitollen geproduceerd kunnen worden. Het houten speelgoed wordt door een 3d-printer gefabriceerd.

Door de technologie is het mogelijk om de tol in bijna elke denkbare vorm te maken. Voorheen waren draaitollen rond zodat de balans optimaal is en ze lang kunnen blijven draaien. Als er een andere vorm werd gebruikt, raakten de tollen al snel uit balans. Disney heeft nu een technologie ontwikkeld waarmee dat niet meer het geval is.

Ze hebben een algoritme gecreëerd dat ervoor zorgt dat objecten perfect in balans blijven. Het algoritme kan toegepast worden op een product zoals een 3d-model van een actiefiguur. De technologie haalt de exacte hoeveelheid massa weg waardoor het object in balans kan blijven.

Disney heeft een speciale video online gezet waarin de techniek wordt getoond. Het bedrijf heeft onder meer een theepot en meerdere actiefiguren bewerkt. Deze zijn nu in staat om te blijven tollen en houden zeer goed balans. Draaitollen waren tientallen jaren geleden al geschikt als speelgoed en wellicht dat Disney dit speelgoed weer hip kan maken.

Updated: 2 oktober 2014 — 7:15 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange