Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Kies voor een winterbruiloft!

Trouwen met je grote liefde, het is de mooiste dag van je leven. Het ‘trouwseizoen’ begint vaak in het voorjaar, en de laatste bruidsparen stappen in september in het huwelijksbootje. Winterbruiloften zijn op een of andere manier minder populair. Dit komt omdat men vorige keer niet door heeft hoe leuk een winterbruiloft kan zijn! Benieuwd waar? Lees het hier.

Let it snow

Het weer is een factor die je natuurlijk niet kunt bepalen, en zeker in Nederland wisselt dit nog wel eens. Officieel start de winter 21 december en eindigt deze 20 maart. Gemiddeld is de temperatuur in deze tijd 3 graden, dat is dus best wel koud. Hopelijk ligt er een laagje sneeuw, dat geeft een extra mooi effect voor je trouwfoto’s. Denk aan romantische plaatjes in een bos met een laagje witte sneeuw. Prachtig! Het tegenovergestelde van een sneeuw is natuurlijk dat het koud is buiten. Zorg dus voor een warme locatie, met weinig buiten mogelijkheden. Je wil niet dat de gasten het koud krijgen. Ga je toch naar buiten? Bijvoorbeeld bij de trouwfoto’s, zorg dan voor voldoende dekentjes of warme kleding om tussendoor aan te trekken. Een trouwjurk koop je waarschijnlijk niet met lange mouwen, waardoor je moet nadenken hoe je dit gaat oplossen. Een bolero of dun netjes vestje/jasje kan een oplossing zijn. Zo kun je deze ‘s avonds uit doen en volop genieten in je jurk.

Decoratie

Typische decoratie winterkleuren zijn natuurlijk rood, zilver, zwart en groen. Hierbij denken we ook meteen aan kerstmist. Maar je kunt nog veel meer decoratie voor de winter bedenken. Laat bijvoorbeeld de bruiloft DJ enkele winterse nummers draaien. Om de hele avond naar kerstnummers te luisteren, is voor je gasten geen pretje. Maak dus een leuke afwisseling tussen beide. Andere typische winter decoratie zijn kaarsen. Let natuurlijk wel op met kinderen en brand gevaar door dansende – beschonken – gasten. Eventueel kunnen ledlampjes een oplossing zijn in je kaarsen. Je zult het misschien niet denken, maar het doet geen afbreuk aan de sfeer.

Eten

Het eten staat op een bruiloft de gedurende dag centraal. Het begint vaak voor de daggasten met een simpele hap voor aanvang. Daarnaast heb je natuurlijk de bruidstaart, het diner en de drankjes. Bij een winterbruiloft zijn er verschillende leuke opties om het thema door te laten vloeien in het eten. Op een bruidstaart kun je winterse elementen toevoegen, denk aan sneeuwvlokjes, ijspegels of ijssterren. Wat vuurwerk of sterretjes voegen ook sfeer toe. Trouw je net na nieuwjaar? Trakteer dan al je gasten op oliebollen! Tijdens het diner kun je echte wintergerechten serveren, zoals pompoensoep, stamppot of wild vlees zoals hert of kwartel. Een toetje? Kies dan voor oer-Hollandse appeltaart met een glaasje Glühwein na.

Al met al, voldoende opties om juist van een winterbruiloft een geweldige dag te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme