Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Start Tour de France in Utrecht

Het klinkt nog ver weg, maar in juli 2015 kan Nederland wereldwijd weer op de kaart gezet worden. Om precies te zijn 4 en 5 juli. Het wordt de zesde keer dat er een etappe plaats vindt in Nederland. De laatste keer was 4 jaar geleden in Rotterdam. Eerder vond het plaats in Amsterdam, Scheveningen, Leiden en Den Bosch.

Etappe

In Utrecht wordt de eerste etappe van de Tour de France 2015 gereden. Het zal om een individuele tijdrit gaan van 13,7 kilometer. De route wordt gezien als een technische route met veel bochten. De tijdrit zal eindigen in de buurt van de Jaarbeurs. Ook zal de tweede etappe binnen Nederland gereden worden. De etappe zal starten in Utrecht en eindigen in Zeeland, in de buurt va Neeltje Jans. De rit zal een lengte hebben van 166 km lang.

De stad zal door het evenement 5 dagen lang geel gekleurd zijn. Twee dagen voor de etappe zal de ploegenpresentatie plaatsvinden in het park Lepelenburg. Op 4 juli zal de etappe om 14:00 beginnen. De reclame karavaan zal rond de klok van 12 vertrekken. Op 5 juli zal de etappe om 13:45 beginnen. De reclame karavaan zal deze dag 2u eerder vertrekken.

Vanwege de verwachte drukte zal de gemeente Utrecht een hele boel moeten organiseren, zoals hekwerk en parkeergelegenheid. Er zullen extra parkeergelegenheden aangelegd worden, waardoor parkeren in Utrecht geen probleem zal moeten zijn.

Tour

De tour zal bestaan uit 21 ritten, verdeeld over 23 dagen. Er zullen dus 2 rustdagen zijn, deze zal op de 10e en de 18e dag plaatsvinden. De start zal dus in Utrecht plaatsvinden, en zal eindigen, zoals elk jaar in Parijs. Natuurlijk zullen de Pyreneeën, de Alpen en de binnen Nederland populaire berg L’Alpe d’Huez ook niet ontbreken tijdens de tour in 2015. In de totale tour zullen de renners een afstand af moeten leggen van maar liefst 3343,7 km. De langste route zal gereden worden tussen Seraing en Cambrai en zal 211 km zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme