Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement

Uit onderzoek blijkt dat tegenwoordig steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement, in plaats van prepaid of een abonnement met telefoon. Hieruit blijkt voornamelijk dat het aantal prepaid gebruikers overgaat naar een sim only abonnement. Het aantal mensen met een abonnement inclusief telefoon blijft namelijk gelijk, terwijl het aantal prepaid gebruikers daalt en het aantal mensen met een sim only abonnement stijgt. In cijfers gesproken daalt het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van een prepaid simkaart met 3 procent, als we vergelijken met cijfers van vier jaar geleden. Nog maar 12 procent van de Nederlanders heeft een prepaid abonnement. Maar waarom kiezen zoveel mensen voor een sim only abonnement en niet voor een abonnement met telefoon of een prepaid abonnement?

Een sim only abonnement is over het algemeen goedkoper

Vroeger was het een stuk goedkoper om een abonnement met een telefoon te nemen. Je kreeg namelijk grote kortingen op de kosten van de telefoon als je dit deed. De kosten van je telefoon worden maandelijks, samen met de kosten van je abonnement afgeschreven. Waar dit vroeger relatief gezien goedkoper was dan gewoon een telefoon kopen en hier apart een sim only abonnement bij nemen, is dit tegenwoordig niet meer het geval. Dit is een van de redenen dat de populariteit van sim only abonnementen stijgt.

Wanneer is een sim only abonnement goedkoper?

Vaak worden er discussies gevoerd tussen voor- en tegenstanders van sim only abonnementen. De ene zegt dat het goedkoper is omdat je niet betaalt voor de telefoonkosten, de ander zegt dat het juist duurder is omdat je die telefoon er zelf nog bij moet kopen. Wanneer is het voor jou nu geschikt om een sim only abonnement te nemen? Als je niet per se de allernieuwste telefoon wil hebben en enigszins zuinig bent met je telefoon, kun je het best een sim only abonnement nemen. Je kunt namelijk veel langer met een telefoon doen dan de twee jaar waarin je meestal een abonnement afsluit.

Een telefoon leasen

Nog een reden waarom sim only goedkoper is, is dat je bij een gewoon abonnement tegenwoordig vaak je telefoon least in plaats van “koopt”. Dit betekent dat je, aan het einde van je abonnement, je telefoon weer in moet leveren! Bij sim only koop je natuurlijk gewoon je telefoon en die is dan gewoon van jou. Zo houd je er zelf ook nog wat aan over!

De keuze is aan jou

Een sim only abonnement heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is belangrijk om naar je eigen eisen te kijken. Wil jij graag de allernieuwste telefoon en daar niet in één keer veel geld voor kwijt zijn? Dan kun je beter kiezen voor een abonnement met telefoon. Anders kun je beter kiezen voor een sim only abonnement. Denk er goed over na, de keuze is aan jou!

Updated: 30 maart 2017 — 2:38 pm
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme