Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Vier Koningsdag in Utrecht

Voor de 2e keer wordt Koningsdag gevierd. Op vele plaatsen binnen Nederland wordt dit groots gevierd, zo ook in hartje Nederland. In de prachtige stad Utrecht. Doordat het natuurlijk een grote stad is, specificeren we de activiteiten per stadsdeel.

De Meern

De dag begint al vroeg in de wijk Meern. Vanaf acht uur in de ochtend start de kindervrijmarkt. Deze zal tot ongeveer elf uur duren. De kindervrijmarkt zal plaatsvinden aan de Castellumlaan. De mogelijkheid is er voor kinderen om 2e hands spullen te verkopen.

Om elf uur zal de dag officieel geopend worden onder begeleiding van muziekvereniging de Bazuin. Vanaf nu kan de dag echt beginnen. Van elf uur tot één uur zal er een kinderspelen georganiseerd worden. Kinderen kunnen op het vertonen van een Oranjevereniging lidmaatschapskaart deelnemen aan een tal van leuke spelletjes. De deelname per kind zal 5 euro bedragen. Hier worden de attributen, snoepjes en de limonade van gefinancierd worden.

De periode tussen half twee en half vijf zal in het teken zijn van de kaartspellen. In de locatie de Schalm zullen verschillende kaartspellen georganiseerd worden, waarbij iedereen deel kan nemen.

Vanaf één uur tot een uur of negen zijn er verschillende festiviteiten in de feesttent aan de Castellumlaan. Verschillende DJ’s en artiesten zulle hier zorgen voor een feestelijke middag.

Oog in al

In de buurt Oog in al worden ook tijdens Koningsdag verschillende activiteiten georganiseerd. De gehele dag zal het mogelijk zijn om 2e hands spullen te verkopen op de kindervrijmarkt. Om kwart voor 10 zal de dag officieel geopend worden door het hijsen van de vlag op het Beethovenplein. Tot de middag zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden die het voor de kleintjes een onvergetelijke ochtend maakt. Vanaf drie uur in de middag zullen er verschillende live bandjes de terrassen sfeervol maken. De dag zal duren tot ongeveer 6 uur.

Tuindorp

Ook in Tuindorp zal de wekker vroeg staan voor de fanatiekelingen die willen deelnemen aan de kindervrijmarkt. Rond de klok van 10 uur zal de vlag worden gehesen, waarna de dag echt kan beginnen. De gehele dag is het mogelijk plaats te nemen op één van de gezellige terrassen, waar verschillende live optredens zullen plaatsvinden. Voor de kleintjes zullen verschillende activiteiten in de buurt van de terrassen zijn zoals springkussens, hindernisbanen en noem maar op.

Toeristen

Jaarlijks trekt hartje Nederland duizenden toeristen die tijdens Koningsdag, en voorheen Koninginnedag de stad komen opzoeken. Deze toeristen kunnen gebruik maken van één van de vele parkeergelegenheden. Parkeergarage La Vie in Utrecht bevindt zich op loopafstand naar Oog in al en Tuindorp.

Updated: 27 maart 2015 — 9:48 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange