Gek op groenten? De meeste mensen niet. Dat komt omdat de meeste mensen altijd dezelfde groenten pakken.
Ze bereiden de groenten altijd op dezelfde manier en dus smaakt het dus ook altijd hetzelfde.
Groente kan in combinatie met vlees, peulvruchten en bepaalde sauzen echter heerlijk zijn.
Groenten leren eten
Over het algemeen zijn mensen niet gek op groenten. Het is voor ouders een drama om met kinderen om te gaan die echt geen trek hebben in groenten.
De kunst is om groenten te combineren. Gebruik meerdere soorten groenten, gebruik vlees of soja, sauzen en kruiden. Kinderen laten een bord met spruiten meestal staan. Als men de spruiten door de blender gooit met wat spekjes en een roomsausje, eten ze het meestal wel.
Eigenlijk is het voor kinderen het beste om van zo jong af aan allerlei groenten te leren eten zoals deze zijn. Naarmate een kind groeit, is het kind dan al gewend aan de groente en is het niet langer een enorm gevecht. Weinig ouders doen dit. Het is immers veel makkelijker om een kant en klaar potje Olvarit te kopen, waar alles al inzit.
Maak groente lekker
Het is eigenlijk doodsimpel om van een iedere groente een lekker gerecht te maken.
Dit kan op vele manieren. Door andere ingrediënten toe te voegen, of door een speciale bereidingswijze toe te passen. Neem bijvoorbeeld de groente venkel. Venkel smaakt van nature naar anijs. Wie niet gek is op anijs zou denken, geef mijn portie maar aan fikkie.
Venkel is op alle mogelijke manieren te bereiden, zo kan je venkel koken, smoren, bakken, braden, wokken, grillen enzovoorts. Afgezien van de vele manieren om deze groente te bereiden kan je natuurlijk ook van alles toevoegen. Zo is venkel uit de over erg smakelijk met geitenkaas. Of voor een frisse zomerse salade kan je deze groente klein snijden en met een zure appel mengen. Een beetje balsamico azijn toevoegen en je hebt een heerlijke frisse salade, die zeer geschikt is als zomers bijgerecht.