Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Verschillende horeca verlichting

Als horecaondernemer denk je misschien niet zo heel snel aan je verlichting. Toch is dit een erg belangrijk element in jouw horecazaak. Horeca verlichting bepaalt mede de sfeer en door de juiste verlichting te gebruiken zorg je dat je het juiste gevoel over brengt op de gasten. Als we uit eten gaan, gaan we niet meer enkel en alleen voor het eten. We willen gezelligheid. Daarom zijn we selectief in de restaurants. We willen passie en beleving. Uit eten wordt haast een echte activiteit en het moet staan voor een heerlijke avond uit met een lekker wijntje erbij. Daar moet je als horeca ondernemer op in spelen.table-71380_640 (1)

 

Verlichting maakt sfeer

Onze selectiviteit zorgt ervoor dat er kookshows worden bedacht, conceptuele restaurants ontstaan en dat er een hele nieuwe culinaire beleving zich ontwikkeld. Van de tapas restaurants, gingen we naar sushi en inmiddels zijn alle biologische en powerfood restaurants hip en happening. Tapas en sushi blijven, net als de vele eetcafés en de grote hoeveelheid aan Italiaanse restaurant. Voor elke keuken is er wel een plek in ons landje. Het eten moet natuurlijk goed zijn, maar al is je eten subliem en bereid door een sterren-kok, de beleving is ook erg belangrijk. Zonder beleving komen gasten niet terug naar je restaurant. Het licht moet in veel restaurants een beetje zacht zijn, maar wel voldoende. Je wilt namelijk wel zien wat er op je bord ligt. Het moet een intieme sfeer creëren en mensen het idee geven dat ze wat privacy hebben. Bij hele hippe restaurants zie je dat er vaak gebruik wordt gemaakt van gekleurd licht. Roze of blauwe lichten die de bar wat opleuken. Dit zijn vaak moderne en nieuwe restaurants.

 

Beïnvloeding van verlichting

Licht heeft invloed op je stemming. We kunnen ons er heel fit door voelen of juist heel moe. Je krijgt er energie van, maar kunt er ook heel ontspannen van raken. Moe, gejaagd of juist heel geïnspireerd, met licht kun je veel bereiken. Het is belangrijk dat jij weet hoe jouw doelgroep in elkaar zit en daar pas jij je verlichting op aan. De kracht van het licht kan een succesfactor zijn voor je restaurant! Denk daarom goed over het licht na. Kijk voor inspiratie ook eens op de website van Fagerhult.

Updated: 27 maart 2017 — 1:07 pm
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme