Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Beleggingsclubs

Samenwerken-in-een-beleggingsclubBen je je momenteel aan het oriënteren om lid te worden van een beleggingsclub? Dan is dit artikel iets voor jou! We gaan namelijk in op de diverse aspecten van het lidmaatschap van een club van beleggers. Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen de diverse clubs en dat maakt dat het best lastig kan zijn om tot een keuze te kunnen komen. Lees daarom snel verder en informeer jezelf over de diverse aandachtspunten waarmee je rekening kunt houden wanneer je lid wilt worden van een club. Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in hoe een lidmaatschap in zijn werk kan gaan? Bekijk dan een voorbeeld van een beleggingsclub met een uitgebreid lidmaatschap.

De leden

Een van de eerste punten waarna je dient te kijken, is de samenstelling van leden van een beleggingsclub. Zijn het vooral zeer ervaren beleggers die lid zijn, zijn het allemaal startende beleggers of is het juist een mix van beiden? Wanneer je dit weet kun je namelijk bepalen of je van toegevoegde waarde kunt zijn voor een bepaalde club. Wanneer je geen toegevoegde waarde kunt leveren, bedenk dan dat het voor de andere leden minder interessant is om hun tijd aan jou te besteden.

Daarnaast is het van belang dat de sfeer binnen de club bij je past. Sommige clubs zijn namelijk heel gericht op het sociale aspect, waardoor ook sociale interactie een belangrijk onderdeel van het lidmaatschap is. Andere clubs zullen veel zakelijker aanvoelen. Het is dus belangrijk dat je stilstaat bij de vraag over wat voor soort club met wat voor soort sfeer bij jou als belegger zijnde past.

Kennisuitwisseling en samenwerkingsverbanden

Beleggen-en-clubs-van-beleggersHet tweede aspect van het lidmaatschap van een beleggingsclub heeft te maken met de inhoud van het lidmaatschap. Sommige clubs zijn opgericht om beleggers kennis met elkaar uit te laten wisselen. Andere clubs voegen daar hechte samenwerkingsverbanden aan toe. Dit betekent dat leden besluiten om in selecte groepjes samen in aandelen te gaan beleggen en zo het risico, maar ook de winst, over de deelnemende leden te verspreiden. Bedenk van tevoren dus goed wat voor soort lidmaatschap je zou willen afsluiten.

Samengevat komt het er dus op neer dat de leden en het soort lidmaatschap voor een groot gedeelte bepalen of een beleggingsclub wel of niet bij je past. Het is dan ook een goed idee om bij meerdere clubs een keer een bijeenkomst vrijblijvend bij te wonen, om zo de verschillen tussen de diverse lidmaatschappen te kunnen ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange