Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Commercieel medewerker buitendienst

Buitendienst medewerker

Ben je net klaar met je middelbare school en wil je verder studeren, of ben je net afgestudeerd met een commerciële opleiding maar weet je niet wat je wilt gaan doen? Dit artikel neemt je een kijkje in het beroepenveld van een commercieel medewerker buitendienst.

Werkzaamheden

De werkzaamheden van een commercieel medewerker buitendienst bestaan uit verschillende commerciële activiteiten. Voorbeelden van deze activiteiten zijn: acquireren, verkopen en verkoop activiteiten promoten. Onder acquireren en verkopen valt ook het adviseren en verantwoordelijkheid voor het sluiten van contracten. Het is zo dat klanten behouden veel goedkoper is dan nieuwe klanten werven, dus onderhoud van bestaande klanten zal zeker ook van groot belang zijn binnen dit beroepenveld. Als buitendienst medewerker ben je veelal onderweg om nieuwe of bestaande klanten te bezoeken.

Waar moet je aan voldoen?

Aangezien alle activiteiten commercieel zijn, is het een eis dat je commercieel ingesteld bent. Contact met bestaande en potentiële klanten moet je gemakkelijk af gaan. Je moet ze kunnen overtuigen van een product of dienst waar je zelf achter staat. Naast deze competenties moet je minimaal beschikken over een MBO diploma. Heb je deze niet, maar denk je dat het toch iets voor jou is? In een vrij korte periode is het mogelijk een diploma te behalen door een cursus medewerker buitendienst te volgen. Buiten een diploma is een rijbewijs B vereist, je bent namelijk als buitendienstmedewerker veelal onderweg.

Doordat je veel in contact bent met klanten moet je beschikken over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Verdiensten

Een commercieel medewerker buitendienst mag vaak goede arbeidsvoorwaarden verwachten, zeker de secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er zijn. Vaak kan je een auto, laptop en mobiel van de zaak verwachten. HBO afgestudeerden kunnen zo’n 2200 euro starterssalaris verwachten, exclusief bonussen. Na 10 á 15 jaar werkervaring is het zeer waarschijnlijk dat dit rond de 3.000 euro zit. Veel bedrijven werken met bonussen, dat maakt dit werk zo aantrekkelijk. Eigenlijk heb je je eigen salaris in eigen hand. Hoe beter jij presteer, hoe hoger de bonus zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme