Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Eenmalige kosten hypotheek

Je krijgt naast de prijs van de woning te maken met eenmalige kosten wanneer je een huis wilt kopen. Tussen de 6 en 8 procent van de totale aankoopsom van een bestaande woning liggen de eenmalige kosten. Bij nieuwbouw woningen liggen de kosten tussen 5 en 8 procent. De eenmalige kosten zijn te verdelen in financierings- en aankoopkosten. De kosten voor de aankoop kun je niet aftrekken van de belasting, de kosten voor het financieren wel. Een voorbeeld van eenmalige kosten zijn de kosten voor de makelaar en hypotheekadviseur.

Kosten Nationale Hypotheek Garantie

Nationale Hypotheek Garantie kun je ontvangen tegelijk met dat je de hypotheek kiest. De stichting die de NHG verstrekt is de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Een waarborg dat de schuld gegarandeerd wordt terugbetaald wordt aan de verstrekker verstrekt. Er is altijd het risico dat er een restschuld is na de executie.

Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen voldoet de restschuld als je dat zelf niet kunt. Een verstrekker heeft om deze reden een veel kleiner risico en kan vervolgens een lager rentetarief presenteren. Je betaalt voor Nationale Hypotheek Garantie eenmalig 0,85 procent van het te lenen bedrag. Dit wordt meestal bij de hypotheek opgenomen waardoor de hypotheek hoger wordt. Er zijn condities en voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme