Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Fout parkeren levert een boete op, maar wat als deze boete niet wordt betaald?

Bijna iedereen overkomt het wel eens: de parkeerbelasting niet betaald hebben en daarvoor een boete ontvangen. Dit gaat sneller dan u denkt. Deze moet vanzelfsprekend betaald worden, maar wat houdt deze belasting in en welke stappen kunnen er genomen worden als deze parkeerboetes niet betaald worden? Dat staat in dit artikel.

Parkeerbelasting betalen

Er zijn twee groepen van mensen die een boete kunnen krijgen als deze de parkeerbelasting niet (op tijd) betalen. De groepen zijn als volgt:

  • Mensen die parkeren in een betaald parkeren gebied. Dat betekent dat dit gebied is aangewezen als zone waar weggebruikers moeten betalen om hun auto te parkeren. Hiervoor wordt vaak gekozen in het centrum van een stad. Mensen moeten dan een parkeerkaartje aanschaffen. Het kan zijn dat deze uit een parkeerautomaat kan worden getrokken, na invoer van contant geld of een pinpas, maar andere betaalmogelijkheden zoals belparkeren komen ook voor. Het gaat erom dat er parkeerbelasting wordt betaalt.
  • Mensen die een vergoeding betalen om op een bepaalde plek te mogen parkeren. Deze mensen ontvangen dan een parkeervergunning. Vaak moet de vergoeding voor deze vergunning maandelijks betaald worden. Als dit elke maand netjes wordt betaald, dan is wordt de parkeerbelasting netjes afgedragen.

Parkeerboete krijgen

Betaalt één van bovengenoemde groepen de vereiste parkeerbelasting niet, dan volgt er een boete. En dat komt vaker voor dan gedacht. Men denkt al snel: “Ik moet even gauw wat bij iemand brengen, ik zet de auto even voor de deur. Betalen hoeft niet, want ik ben maar vijf minuten weg. Hoe groot is de kans nou dat er net op dit moment parkeerwachters langs lopen en mij een bekeuring geven?”. Toch is deze kans aanwezig. In gebieden waar parkeerbelasting moet worden betaalt, wordt namelijk veel gecontroleerd. Zo komen veel mensen na de vijf minuten terug en treffen dan een parkeerbon onder de ruitenwissers aan… Zo snel kan het gaan. Deze parkeerboete moet vervolgens binnen de gestelde termijn betaalt worden door de eigenaar van de auto. Helaas gaat het betalen van boetes niet bij iedereen zo vlot en dat kan de nodige problemen opleveren.

De oplossing

Het invorderen van parkeerboetes kan worden uitbesteed aan een incassobureau. Gemeenten hebben hun handen vaak al vol met andere dingen en het uitbesteden van de invordering van parkeerboetes voorkomt veel problemen. Het incassobureau gaat er dan achteraan en zorgt ervoor dat de wanbetaler zijn of haar boete betaalt. Zo niet, dan zoeken zij het hoger op en kan het voor het gerecht komt. De gemeente bespaart veel tijd en geld door het invorderen van parkeerboetes uit te besteden.

Updated: 2 mei 2017 — 2:44 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme