Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Hoe kies ik een boekhouder of accountant?

Een goede boekhouder of accountant kan je door zijn of haar ondersteuning een hoop geld opleveren. Ook kan hij je helpen met je eigen financiën of die van je bedrijf. Maar hoe kom je er nu achter of een goede boekhouder of accountant op het oog hebt? De volgende checklist zou houvast moeten bieden bij het uitkiezen van een boekhouder of accountant.

De kanten van een accountant of boekhouder

Vaak heeft een boekhouder of accountant veel particuliere klanten of veel bedrijven als klant. Het is verstandig om te kiezen voor een boekhouder of accountant die veel klanten heeft in dezelfde categorie als waar jij onder valt. Als je een adviseur zoekt voor je bedrijf is het ook verstandig om te kijken of hij of zij veel ervaring heeft met bedrijven in dezelfde branche of met bedrijven in dezelfde regio. Door deze ervaring kan hij of zij jou waarschijnlijk ook beter adviseren.

Prijsverschillen

Het is nooit verstandig direct met de eerste partij in zee te gaan die je benaderd. Vraag verschillende offertes op en leg deze naast elkaar neer om te vergelijken. Kijk goed wat al wel en niet bij deze prijs is inbegrepen. Zo kan een accountant goedkoop lijken maar uiteindelijk duurder zijn. Kijk bijvoorbeeld of er gewerkt wordt met een uurtarief of een vast tarief. Bij een vast tarief weet je natuurlijk zeker dat je niet meer moet betalen als het meer werk is. Kijk ook goed of zaken als een telefonisch gesprek direct in rekening worden gebracht of niet. Dit kan op de langere termijn ook veel geld schelen.

Wat zegt je gevoel?

Uiteindelijk moet je natuurlijk altijd een goed gevoel hebben bij de boekhouder of accountant die je uitkiest. Als je kiest voor iemand waarbij vanaf het begin af aan al het vertrouwen mist dan is de kans groot dat uiteindelijk de samenwerking geen succes zal worden. Er zijn een aantal zaken waar je op kan letten om een mening te vormen over de boekhouder of accountant. Hoe snel wordt er gereageerd op je vragen? Heb je het idee dat er tijd wordt vrijgemaakt om jou als potentiële klant te helpen? Zoek wat nieuwe wetgeving op die van belang is voor jou. Stel er wat vragen over aan de boekhouder of accountant om zijn actuele kennis te testen. Kijk of mensen in de omgeving al ervaringen hebben met deze boekhouder of accountant en vraag of hun ervaringen positief of negatief waren.

Updated: 30 mei 2017 — 11:59 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme