Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Hoe kun je zakelijke energie het beste vergelijken?

Een onderneming kan veel besparen op energiekosten. Daarom is het van belang een energievergelijker te gebruiken om de kosten van elektra te vergelijken voor zakelijk gebruik. Een vergelijker maakt niet alleen duidelijk welke leverancier voor zakelijke energie het meest voordelig is maar ook welk contract het gunstigst is voor het bedrijf.

Voordeel van vergelijken

Het voordeel van zakelijke energie vergelijken is niet alleen dat direct duidelijk wordt hoeveel bij welke energieleverancier wordt betaald en welk contract beter past, dus zakelijk of particulier. Via deze vergelijkingswebsites kan meestal ook direct een contract worden afgesloten. Het bedrijf achter de energievergelijker heeft daarbij vaak al een goede prijs uitonderhandeld met de leverancier dus dat hoeft de onderneming zelf niet meer te doen. Er hoeven dus geen offertes meer aangevraagd te worden en dit bespaart tijd.

Type onderneming maakt verschil

Het voordeel van een zakelijke energievergelijker is dat die niet alleen op een rijtje zet hoeveel een contract gaat kosten, maar ook dat deze tools rekening houden met het type onderneming. Het energieverbruik van een winkel is weer anders dan dat van een kantoor of restaurant. Door dit uit te filteren wordt het ook duidelijk welk contract het meest gunstig is.

Zakelijk of particulier

Hoe groot een onderneming is, kan een verschil maken in het afsluiten van een energiecontract. Als startend ondernemer of ZZP’er kan het gunstiger zijn om een particulier contract af te sluiten, omdat het verbruik te laag is voor een zakelijk energiecontract.

In energievergelijkers wordt daarom rekening gehouden met kleinverbruik en grootverbruik. Bij kleinverbruik gaat het om ZZP’ers of MKB ondernemingen die een elektriciteitsaansluiting hebben die kleiner is of gelijk aan 3 keer 80 ampère waarmee tot 100.000 kilowatt aan stroom wordt opgewekt en/of een gasaansluiting die kleiner is dan 40 kubieke meter per uur en tot en met G25. Met dit G-nummer berekent de netbeheerder het capaciteitstarief, en hoe hoger dit getal, hoe meer kosten er in rekening worden gebracht.

Bij zogenoemde grootverbruikers ligt het energieverbruik op meer dan 3 keer 80 ampère en vanaf 100.000 kilowatt en/of een gasaansluiting vanaf 40 kubieke meter en groter dan G40.

Onafhankelijk

Energievergelijkers op internet zijn in principe geheel onafhankelijk en zullen dus geen specifieke leverancier voorrang geven in de vergelijkingsresultaten.

Updated: 29 september 2017 — 10:06 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme