Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Kinderbijslag

Een kind brengt veel kosten met zich mee, daar is de overheid zich ook van bewust. Als tegemoetkoming in deze kosten is er de Kinderopvangtoeslag. Vrijwel alle ouders in Nederland hebben hier recht op. Via uw werkgever bent u automatisch verzekerd voor de Algemene Kinderbijslag Wet (AKW).

Hoe werkt Kinderbijslag?

Als u na de geboorte van uw kind uw kind aangeeft bij de burgerlijke stand, wordt dit automatisch doorgegeven aan de SVB. U krijgt dan van de SVB bericht dat u uw kinderbijslag aan kunt vragen, dit aanvragen kunt u met behulp van uw DigID zelf online regelen. Heeft u al een kind waar u kinderbijslag voor ontvangt? Bij de geboorte van uw tweede kind wordt automatisch het bedrag verhoogd.

De kinderbijslag ontvangt u per kwartaal. De 1e van elk kwartaal bekijkt de SVB of u recht heeft op kinderbijslag. In de meeste gevallen zult u na de geboorte van uw kind het daarop volgende kwartaal uw kinderbijslag ontvangen. U blijft de kinderbijslag dan ontvangen totdat uw kind 18 jaar wordt, of totdat u deze zelf stopzet (bijvoorbeeld omdat uw kind te veel gaat bijverdienen). De hoogte van de kinderbijslag wordt bepaald aan de hand van de leeftijd van uw kind. Hoe ouder uw kind, hoe meer gaat ontvangen. Dit bedrag kan oplopen tot maar liefst 273,78 euro per kwartaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange