Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Kinderopvangtoeslag

Veel ouders willen na de geboorte van hun kind graag weer aan het werk, maar zien op tegen de hoge kosten van de kinderopvang. Om het voor ouders gemakkelijker te maken weer te gaan werken, heeft de Belastingdienst de kinderopvangtoeslag ingesteld. Dankzij deze toeslag kunt u een groot deel van de kosten van de opvang terug krijgen, en wordt het gemakkelijker gemaakt werk met uw gezin te combineren.

Hoe werkt kinderopvangtoeslag?

Wanneer u van de kinderopvangtoeslag gebruik wilt maken, is het belangrijk dat u deze toeslag aanvraagt binnen 3 maanden nadat uw kind naar de opvang gaat. Doet u dit later, dan loopt u over de voorgaande periode geld mis! U kunt per maand voor maximaal 230 uur per kind kinderopvangtoeslag krijgen. Op hoeveel uur u werkelijk recht heeft, hangt af hoeveel uur de minst werkende ouder werkt.

Ook hanteert de Belastingdienst een maximumtarief dat vergoed wordt. Het staat u uiteraard vrij te kiezen voor een duurdere opvang, echter komt het verschil in tarief geheel voor uw rekening. Van dit bedrag krijgt u uiteindelijk een percentage vergoed. Hoe hoog dit percentage is, hangt af van uw inkomen. Hoe minder u verdiend, hoe meer toeslag u kunt krijgen. Ongeacht het aantal uur dat u werkt, en uw inkomen, komt er altijd een deel van de kosten voor uw eigen rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme