Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Toeslagen aanvragen via het internet

De aanvraag van een toeslag gaat eenvoudig via het internet. Er is een DigiD-code nodig voor de aanvraag via het internet. Het is ook mogelijk om telefonisch toeslagen aan te vragen. Men kan een telefonische aanvraag indienen bij de afdeling toeslagen van de Belastingdienst. Het is ook mogelijk om telefonisch een formulier voor de zorgtoeslag op te vragen en de aanvraag schriftelijk te doen. Voor de aanvraag heeft men deze gegevens nodig:

  • uw aanslag inkomstenbelasting
  • jaaropgaaf
  • loonstrook
  • de gegevens van toeslagpartner

Op de website van de Belastingdienst toeslagen is het mogelijk om een berekening te maken. U komt erachter op hoeveel huur- of zorgtoeslag men recht heeft door het maken van een berekening. Op de website toeslagen.nl is het mogelijk om een berekening te maken van huurtoeslag en alle andere toeslagen. Op deze website kunt u ook de toeslag aanvragen bij de belastingdienst.

Teveel ontvangen
Wanneer u te veel toeslag van de overheid hebt gekregen dan kunt u er niet vanuit gaan dat u het niet terug moet betalen. Het bedrag dat teveel ontvangen is moet u terugbetalen. Het is mogelijk om in deze situatie een betalingsregeling af te spreken met de belastingdienst. Het bedrag moet dan binnen 2 jaar terugbetaald worden. Dit wordt doorgaans verdeeld over 24 maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange