Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Verschillen payrollen en uitzendbureau

Juridisch gezien is elke vorm van payrollen een uitzendovereenkomst. Toch zitten er heel wat verschillen tussen payrollen en een uitzendbureau.

Verschillen

  • De feitelijke werkgever blijft verantwoordelijk voor de werving en selectie van het personeel. Een uitzendbureau wordt vaak benadert bij piek en ziek situaties. Wanneer bedrijven te maken hebben met veel zieken, of tijdelijk extreem veel werk hebben. Bij een payroll bedrijf is hier geen sprake van.

  • Waar een uitzendbureau inspeelt op de vraag en aanbod van personeel, is dit bij payroll bedrijven niet het geval. Wanneer een bedrijf een tijdelijke kracht zoekt, kan het niet aankloppen bij een payroll bedrijf. Bedrijven kunnen alleen bij payroll bedrijven terecht wanneer zij zelf de werving en selectie doen kunnen zij het personeel in dienst laten treden van payroll bedrijven. Zo blijven bedrijven de feitelijke werkgever, en zal een payroll bedrijf de juridische werkgever zijn.

  • De werknemer zal door het payroll bedrijf beschikbaar worden gesteld met de overeenkomst waar het bedrijf en de werknemer hebben ingestemd. Deze zijn van lange duur. Het verschilt van uitzendbureau, doordat deze bij uitzendbureau’s vaak van korte duur zijn. De werkgever zal dan ook alleen in dienst worden gesteld bij de werkgever waarmee de overeenkomst is bereikt. Deze zal dus niet voor andere bedrijven beschikbaar zijn.

Payrolling middels uitzendbureau’s

Ondanks dat payrollen verscheelt van uitzendbureau’s, houden veel bedrijven zich bezig

met het aanbieden van beide activiteiten. Kijk voor meer informatie op http://www.payper.nl/

Updated: 11 april 2015 — 9:07 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange