Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Voordelen payrollen

Het inzetten van flexibel personeel blijft razend populair. Ook voor 2015 gaat de verwachting dat dit onverminderd populair blijft. Zeker voor bedrijven die seizoensproducten hanteren of te maken hebben met schommelingen in slechte en goede perioden. Wat is de reden dat payrolling zo populair is?

Voordelen Payrollen

Payrollen biedt vele voordelen voor zowel de werkgever als werknemer.

Flexibele personeelsinzet

De wetgeving gaat veranderen. Vanaf 1 juli 2015 mag u als werkgever maximaal 3 contracten aanbieden in 2 jaar. Wanneer deze verstreken zijn, bent u verplicht deze medewerker een contract voor onbepaalde tijd te geven. Het voordeel van payrollen is dat zij een extra periode van 2,5 jaar aan kunnen bieden. Dit betekent tot 1 juli 2015 een periode van 5,5 jaar en na 1 juli een periode van 4,5 jaar.

Geen werkgever risico’s

Payrollen zorgt ervoor dat je het juridisch werkgeverschap overdraagt. Hierdoor ben jij als werkgever niet meer verantwoordelijk voor verzuim, ziekte en andere risico’s die je werknemers bijdragen. De werknemers zullen onder op de payrol staan, waardoor de werkgevers geen kosten zullen hebben bij risico’s. De payrol zal hier voor opdraaien. Als werkgever ben je alleen verantwoordelijk voor de gewerkte uren.

Administratief ontzorgd

Doordat je niet meer verantwoordelijk bent voor de risico’s van het personeel en je alleen de gewerkte uren betaald, wordt je compleet ontzorgd wat betreft administratie. Zowel je salaris als personeelsadministratie wordt uit handen genomen. Dit biedt je als werkgever het voordeel dat je geen rekening meer hoeft te houden met; het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het betalen van salaris, het uitkeren van loonstroken en jaaropgaven en nog veel meer. Kijk voor meer voordelen wat betreft administratie op http://www.payper.nl/wat-is-payroll/

Geen effect op medewerkers

Medewerkers zullen geen enkel benul hebben bij het inschakelen van een payrol bureau. Alles blijft hoe het voorheen was voor de medewerker. Al hebben ze wel mogelijkheden die tot voordeel kunnen leiden. Zo hebben ze de keuze of ze het salaris maandelijks of per 4 weken willen ontvangen, hebben ze zelf in de hand wanneer ze de opgespaarde reserveringen willen laten uitbetalen en kunnen ze voor alle vragen wat betreft CAO pensioen etc. terecht bij de experts van het payrol bureau.

Vast all in tarief

Zoals gezegd betaal je al werkgever alleen de gewerkte uren. Dit uurtarief is een all in tarief wat vroegtijdig bekend is bij de werkgever. Er worden geen extra kosten verrekend. De kosten worden per afgesproken periode gefactureerd. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

 

Updated: 25 maart 2015 — 7:27 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange