Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Zorgtoeslag 2016

Lange tijd is het onzeker geweest wat er in 2016 met de Zorgtoeslag zou gaan gebeuren. Inmiddels heeft de Belastingdienst de veranderingen voor komend jaar bekend gemaakt. Het belangrijkste nieuws is dat er niet bezuinigd gaat worden op de zorgtoeslag, maar dat iedereen er komend jaar iets op vooruit gaat.

Veranderingen Zorgtoeslag

De hoogte van de maximale zorgtoeslag gaat komend jaar omhoog. In 2015 lag dit maximum op € 78 per maand (149 euro met toeslagpartner), in 2016 gaat dit bedrag omhoog naar maximaal € 83 per maand (met toeslagpartner maximaal 158 euro). De stijging van de zorgtoeslag is ongeveer gelijk aan de gemiddelde premiestijging van de zorgverzekering. Zo blijven komend jaar de kosten van de basisverzekering voor vrijwel iedereen gelijk.

Ook gaat komend jaar de inkomensgrens omhoog. Om in aanmerking te komen voor Zorgtoeslag 2016 mag u maximaal een inkomen hebben van €27.012 per jaar. Met een partner kunt u zelfs nog tot een gezamenlijk inkomen van € 33.765 zorgtoeslag aanvragen.

Wanneer u recht heeft op zorgtoeslag, kunt u deze direct aanvragen. De eerste betaling voor komend jaar ontvangt u al op 21 december! Maar ook wanneer u het aanvragen bent vergeten is er niks aan de hand. U kunt de zorgtoeslag voor 2016 nog aanvragen tot 1 september 2017. Doordat uw definitieve inkomen voor komend jaar dan bekend is, ontvangt u het definitieve bedrag aan zorgtoeslag in 1x op uw rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange